Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση είπε στην Τεχεράνη πως θα επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν περιοχές που φέρεται ότι επλήγησαν από χημικά όπλα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.
«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τη συριακή κυβέρνηση και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε χρησιμοποίησαν τέτοια απάνθρωπα όπλα και ότι θα συνεργαστούν πλήρως με τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για να επισκεφθούν τις περιοχές που επλήγησαν», δήλωσε, σύμφωνα με το Press TV, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με την ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών Έμα Μπονίνο.
Το Ιράν είναι ο στενότερος σύμμαχος της Συρίας και υποστηρίζει τον Άσαντ έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την ανατροπή του. Η συριακή κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τους αντάρτες ότι εξαπέλυσαν τις χημικές επιθέσεις για να προκαλέσουν τη διεθνή αντίδραση, κάτι που υποστηρίζουν επίσης το Ιράν και η Ρωσία.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει σοβαρά στη χρήση χημικών όπλων από τους τρομοκράτες στη Συρία και να καταδικάσει αυτή την κίνηση», δήλωσε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το Press TV.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από