Το διάσημο Bloody Mary γεννήθηκε το 1921 στο παριζιάνικο Harrys Bar, ως θεραπευτικό ποτό για το hangover. Φτιάχνεται με 6 μέρη χυμό ντομάτας, 3 μέρη βότκας, 1 μέρος χυμό λεμονιού, 1 κ.τ.γ. Worcestershire Sauce, 2 σταγόνες Tabasco, αλάτι σέλινου και αλατοπίπερο και σερβίρεται σε ψηλό και φαρδύ ποτήρι με παγάκια κι ένα φρέσκο κλαράκι σέλερι. Τα τελευταία χρόνια όμως στα μπαρ της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες τα κοκτέιλ με χυμούς και πουρέδες από βιολογικά καρότα, ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, σέλινο, παντζάρια ακόμα και λάχανο είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Δοκιμάστε π.χ. ένα κοκτέιλ αγγουριού με βότκα και δυόσμο. Ξεφλουδίστε 2 αγγούρια αφαιρέστε τους σπόρους χτυπήστε στο μούλτι και σουρώστε τον χυμό. Γεμίστε ένα σέικερ με πάγο, προσθέστε 1 φλ. φρέσκο δυόσμο, 2 κ.τ.γ. ζάχαρη, 3 κ.τ.σ. χυμό λάιμ και χτυπήστε καλά. Προσθέστε 3/4 φλ. χυμό αγγουριού, 120 ml βότκα και 30 ml Cointreau και χτυπήστε πάλι. Σερβίρετε σε 4 ποτήρια με πάγο και μια ροδέλα αγγουράκι. Για Μαρτίνι με παντζάρι, παγώστε δύο ποτήρια του μαρτίνι, βρέξτε τα χείλη τους και βουτήξτε τα σε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα σέικερ χτυπήστε καλά πάγο με 135 ml βότκα και 30 ml φρέσκο χυμό παντζαριού και σερβίρετε με μια φέτα βραστό παντζάρι ή/και μια ελιά.