Για κομματικά και προσωπικά κίνητρα κατηγόρησε ο Άδ.Γεωργιάδης τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σε έντονο ύφος ήταν ο διάλογος που είχε στο γραφείο του ο υπουργός με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Το πρωί της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους, στο πλαίσιο παναττικής τετράωρης στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 15:00, που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- θα οδηγήσει σε απολύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό, κάνοντας λόγο για τελεσίδικες αποφάσεις.

Μια μικρή ομάδα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου -όπως είπαν- να του εκφράσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται.

Ο υπουργός Υγείας, σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι «εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι «ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι  δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα».

Σημείωσε ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς, οι οποίοι εξεγείρουν ενδεχομένως εργαζομένους, γιατί θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν από τον ελληνικό λαό, αλλά -όπως είπε- «τη μεταρρύθμιση θα την προχωρήσουμε, γιατί είναι προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Απαντώντας σε ερώτηση ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα έχουμε περισσότερα ράντζα, ο υπουργός είπε ότι, όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, «όχι μόνο δεν θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα, στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».

Η συγκέντρωση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων και κοινού μετώπου με γιατρούς και εκπαιδευτικούς.

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος είπε ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουν θεατές του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από