Οι άσχημες εμφανίσεις του Ολυμπιακού, η κακή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού το βαρύ κλίμα στ΄ αποδυτήρια είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ να αναζητάει τον διάδοχο του Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ο πρόεδρος της πειραϊκής εταιρείας Βαγγέλης Μαρινάκης εκτιμούσε ότι θα χτίσει νέα αυτοκρατορία έχοντας στον πάγκο τον βετεράνο άσο της Ρεάλ.

Ο Μίτσελ έκανε μεγάλη καριέρα στη βασίλισσα της Ευρώπης και στην εθνική Ισπανίας. Αναμφισβήτητα ήταν μεγάλο όνομα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και διέπρεψε στη θέση του αμυντικού μέσου. Αφού έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και εγκατέλειψε την ενεργό δράση έγινε σχολιαστής στο ισπανικό δίκτυο RTVE. Ως προπονητής εργάστηκε στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης(ανέλαβε την ομάδα Νέων)και το 2009 συνεργάστηκε με τη Χετάφε.

Η ισπανική ομάδα κατόρθωσε να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Στη συνέχεια ανέλαβε τη Σεβίλλη και επόμενος σταθμός στην προπονητική του καριέρα ήταν ο Ολυμπιακός. Στους νταμπλούχους προσλήφθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2013. Την περσινή περίοδο ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Λεβάντε(είχε προσληφθεί ο Μίτσελ με σκεπτικό ότι γνώριζε πολύ καλά τον ισπανικό σύλλογο), κατέκτησε το νταμπλ, όμως ο κόσμος ακόμα περιμένει να δει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών.

Είναι αλήθεια το ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δεν είναι ελκυστικό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους των Ερυθρόλευκων στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στον αγώνα της πρεμιέρας με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Παρά τις μεταγραφές των Σαβιόλα, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Σαλίνο, Βάις, Τόρες, Μετζανί, Ολαϊτάν, Μπονγκ, Σάμαρη, Ρομπέρτο, ο Μίτσελ ακόμα ψάχνεται. Ο 50χρονος προπονητής διαβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί και θα παίξει σύντομα καλό ποδόσφαιρο. Πάντως, με τέτοιες εμφανίσεις όπως κόντρα στην Καλλονή δεν θα έχει καμία τύχη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα αστέρων, όμως δεν είναι ομάδα συνόλου.

Το ζητούμενο είναι να δέσει γρήγορα η πειραϊκή ομάδα και να γίνει ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Και μέχρι τώρα ο συμπαθέστατος και ευγενέστατος κατά τα άλλα ισπανός κόουτς δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και στις προσδοκίες του κόσμου.

Ο πορτογαλικός Τύπος θεωρεί ότι έχει κλείσει η μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα στην Μπενφίκα

Στο πρωτοσέλιδο της «O’ Jogo» την Παρασκευή έχει φωτογραφία τον διεθνή σέρβο αμυντικό μέσο του Ολυμπιακού και αναφέρει ότι θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο στους «Αετούς» της Λισσαβόνας. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι στα ταμεία του Ολυμπιακού θα μπουν πάνω από τέσσερα εκατ. ευρώ.

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μπεσίκτας θα επανέλθει με νέα προσφορά που θα καταθέσει στον Ολυμπιακό. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι τουρκικός σύλλογος θα καταθέσει 2,1 εκατ. ευρώ στους Ερυθρόλευκους και θα δώσει στον διεθνή αριστερό οπισθοφύλακα 800.000 ευρώ ετησίως και επιπλέον 10.000 ευρώ για τη συμμετοχή του σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει στη μεταγραφή του καμερουνέζου Γκαετάν Μπονγκ προκειμένου να καλύψει τη θέση του Χολέβα.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου, έως το 2017, του αμυντικού Μπάμπη Λυκογιάννη, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό. Εξάλλου, με τη μορφή δανεισμού, αναμένεται να παραχωρηθεί στον Εργοτέλη ο φορ Δημήτρης Διαμαντάκος. Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί απόφαση για τον δανεισμό του αργεντινού μεσοεπιθετικού Ντε Βισέντι.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του δημοσιογράφου Ηλία Μπαζίνα:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους του, του Ηλία Μπαζίνα. Μια απώλεια σημαντική, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό.

Με την πολυετή παρουσία του στο χώρο του αθλητισμού, ως παράγοντας και ως δημοσιογράφος, ο Ηλίας Μπαζίνας δίδαξε ποιότητα και ήθος που σπανίζουν, κατακτώντας την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των φιλάθλων και παραγόντων του χώρου.

Με τις βαθιές γνώσεις και την πάντα ψύχραιμη και διεισδυτική σκέψη του υπηρέτησε το καλό και αγνό πρόσωπο του αθλητισμού και αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς. Ο Ολυμπιακός του οφείλει πολλά όχι μόνο για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και τις επιτυχίες πολλών αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και γιατί ήταν από εκείνους που με το δικό του ξεχωριστό τρόπο περιέγραψε και ανέδειξε τις καταβολές και το ιστορικό αποτύπωμα του Συνδέσμου μας. Στην οικογένεια του Ηλία Μπαζίνα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».