Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι αλ Φαγέντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο τούνελ Ποντ ντ’Αλμά του Παρισιού, όταν ο οδηγός τους Ανρί Πολ έχασε τον έλεγχο της Mercedes-Benz W140 στην οποία επέβαιναν σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους παπαράτσι που τους καταδίωκαν. Ηταν λοιπόν η καλύτερη στιγμή για να κάνει πρεμιέρα την περίοδο αυτή στο Λονδίνο μια ταινία με θέμα τη ζωή της.

Το φιλμ «Caught in flight», όπως ονομάζεται, αποτυπώνει τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της Θλιμμένης Πριγκίπισσας και θα κάνει πρεμιέρα την περίοδο αυτή στο Λονδίνο. Το έργο του σκηνοθέτη Ολιβερ Χιρσμπίγκελ επικεντρώνεται στις ερωτικές σχέσεις της αφενός με τον καρδιοχειρουργό Χασνάτ Καν, για χάρη του οποίου ήταν αποφασισμένη να αφήσει την πατρίδα της και να εγκατασταθεί μονίμως στην Αυστραλία, και αφετέρου με τον αιγύπτιο ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Harrods.

Τη δύσκολη αποστολή να ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη τη Λαίδη Ντι ανέλαβε η Ναόμι Γουότς και, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μάλλον καλά τα κατάφερε. Η βρετανίδα ηθοποιός, προκειμένου να μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου, έκανε τη δική της έρευνα για τη ζωή και τον χαρακτήρα της Νταϊάνας μιλώντας με φίλους της. Ακόμη, δούλεψε με ειδικούς πάνω στη φωνή και στον τρόπο έκφρασης της πριγκίπισσας, ενώ χρησιμοποίησε και προσθετική μύτη για να της μοιάζει περισσότερο.

Ισως βέβαια να το παράκανε στην προσπάθειά της να καταλάβει την πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου, με βάση τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ». «Αναρωτιόμουν συνεχώς αν θα της άρεσε, και έτσι βρέθηκα στη θέση να της ζητώ συνεχώς την άδεια για να συνεχίσω. Είχα παθιαστεί με την Νταϊάνα και τη ζωή της. Ενιωσα τεράστια ευθύνη υποδυόμενη αυτή την ξεχωριστή γυναίκα. Νόμιζα ότι είχα περάσει πολύ χρόνο μαζί της. Υπήρξε εξάλλου μια συγκεκριμένη στιγμή όπου αισθάνθηκα ότι μου έδωσε την έγκρισή της για την ταινία», ανέφερε χαρακτηριστικά.n