Εφτασε με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών. Εριξε ένα βλέμμα στους 200 θαυμαστές της που είχαν συγκεντρωθεί για να την αποθεώσουν. Ενα παρατεταμένο χαμόγελο για τους φωτογράφους, ώστε να προλάβουν να απαθανατίσουν τα χρυσά «σιδεράκια» που είχε φορέσει ως κοσμήματα στα δόντια της –ναι, ίδια με εκείνα που φορούν ενίοτε ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Ριάνα, καλλιτέχνες με λιγότερα από τα μισά της χρόνια. Και ντυμένη στα μαύρα και με αθλητικά παπούτσια, η Μαντόνα μπήκε στο νέο απόκτημά της στη Ρώμη: το γυμναστήριο που απέκτησε –μόλις μια ανάσα από το Κολοσσαίο -, το οποίο επισήμως θα εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο με την επωνυμία Hard Candy Fitness.

Πώς όμως η αφρόκρεμα της ιταλικής πρωτεύουσας θα μάθει το εγχείρημα της διάσημης συμπατριώτισσάς της και θα σπεύσει να αγοράσει συνδρομή; Καλύτερη διαφήμιση από την παρουσία της ίδιας της βασίλισσας της ποπ δεν υπάρχει. Επειδή έχει και καλούς τρόπους δεν εμφανίστηκε πριν από τα εγκαίνια με άδεια χέρια. Εφερε και παρουσίασε ένα εικοσάλεπτο βίντεο, μέρος του Μυστικού Πρότζεκτ που ετοιμάζει, μέσω του οποίου στέλνει μήνυμα κατά των κοινωνικών διακρίσεων, της βίας προς τις γυναίκες και της ομοφοβίας.

«Το να το παρουσιάζω εδώ είναι για μένα σημαντικό, καθώς η Ρώμη είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο», δήλωσε η κατά κόσμον κυρία Τσικόνε. Το κινηματογραφικό πρότζεκτ έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια του φωτογράφου μόδας Στίβεν Κλάιν και πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ένα διαφημιστικό του.

Εκείνη δεν εμφανίζεται στο ασπρόμαυρο βίντεο παρά μόνο στα τελευταία πλάνα, αλλά η φωνή της ακούγεται σε κάθε καρέ να μιλά για την τρέχουσα κατάσταση και για την ανάγκη επανάστασης. «Δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον Δημοκρατία», ακούγεται να λέει η Μαντόνα. «Ζούμε σε πολύ τρομακτικούς καιρούς». Στο βίντεο, πέρα από τα ημίγυμνα μοντέλα που πρωταγωνιστούν, σε μια σκηνή εμφανίζεται κάποιος να σύρεται από αστυνομικούς.

Ποια θα είναι η τύχη του Μυστικού Πρότζεκτ ουδείς γνωρίζει. Αλλοι λένε ότι θα αναρτηθεί σε αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα, άλλοι ότι θα παρουσιαστεί επισήμως τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα στους τυχερούς που κατάφεραν να πάρουν γεύση από το βίντεο, πάντως, ήταν οι πρώτοι δέκα θαυμαστές της που έπιασαν θέση έξω από το γυμναστήριο για να τη δουν και πέντε στενοί συνεργάτες της, εκείνοι που είχαν δώσει τις καλύτερες απαντήσεις στο ερώτημα «τι σημαίνει για εσάς ελευθερία».

Η Μαντόνα έδωσε ραντεβού στους φίλους της στις 12 Οκτωβρίου στη Ρώμη, για τα εγκαίνια του γυμναστηρίου.