Αμεση εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποφάσισε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής εκτέλεσης του εντάλματος έως τις 26 Αυγούστου που ζητούσε η υπεράσπιση, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση του Μιχαηλίδη στην Ελλάδα ώστε να δικαστεί. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παραμένει φρουρούμενος.

Η υπεράσπιση του κ. Μιχαηλίδη έχει τώρα περιθώριο τριών ημερών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή. Σε διαφορετική πάντως περίπτωση θα πρέπει το ένταλμα να εκτελεστεί εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Ο πρώην υπουργός και ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης είναι κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ειδικότερα για παράνομες αμοιβές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που διακινήθηκαν στο πλαίσιο της υπογραφής των συμβάσεων προμήθειας των Tor-M1.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα εκδόθηκε μετά την άρνηση του πρώην υπουργού και του γιου του να εμφανιστούν για απολογία ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί από τις κυπριακές δικαστικές αρχές και η εκτέλεση ή μη του εντάλματος σύλληψης και έκδοσης στην Ελλάδα που εκκρεμεί εις βάρος του Μιχάλη Μιχαηλίδη.