Για την απογοήτευση που νιώθει από την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων σε ηλικία ηθοποιών από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ μίλησε η Μέλανι Γκριφιθ. Το μόνο που έχει πλέον να της προσφέρει η Μέκκα του κινηματογράφου, όπως είπε, είναι «ηλίθιες και επιφανειακές ευκαιρίες».

Το άλλοτε «Εργαζόμενο Kορίτσι» – που κέρδισε υποψηφιότητα για Οσκαρ ερμηνείας για την ομώνυμη ταινία – δεν μπορεί πλέον να βρει… δουλειά.

«Συμβαίνει αυτό που δεν είχα σκεφτεί ότι θα μου συμβεί όταν ήμουν 20 και 30 ετών. Τότε που άκουγα τις ηθοποιούς να παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν δουλειά στα 50 τους» είπε η 56χρονη σήμερα ηθοποιός σε συνέντευξή της στο FOX411 του αμερικανικού δικτύου Fox με αφορμή την προβολή της νέας της ταινίας, του θρίλερ «Dark Tourist» που βγαίνει στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 23 Αυγούστου.

Η Γκρίφιθ ένιωθε την πίεση του χρόνου που δεν είναι με το μέρος των σταρ θηλυκού γένους, για αυτό προχώρησε ουκ ολίγες φορές σε πλαστικές επεμβάσεις.

«Τώρα πια τις καταλαβαίνω. Είναι απλά διαφορετικά τα πράγματα. Με πολλούς τρόπους το Χόλιγουντ είναι πολύ επιφανειακό. Εχει να κάνει μόνο με την ομορφιά και τη νεότητα, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Πιστεύω πολύ στη σημασία του να κάνεις καλά τη δουλειά σου και να εργάζεσαι σκληρά, έτσι άλλωστε ξεκίνησα κι εγώ την καριέρα μου» σχολιάζει η Γκριφιθ.

«Αυτή την περίοδο, σε αυτή την ηλικία… τα περισσότερα σενάρια είναι τόσο χάλια, τόσο ηλίθια και επιφανειακά. Δεν μου στέλνουν πια και τόσα πολλά σενάρια… Απλά διαβάζω εκείνα που προσφέρουν στον σύζυγό μου, Αντόνιο Μπαντέρας. Η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει πια αλλάξει. Δεν πηγαίνω σινεμά αυτή την περίοδο επειδή δεν υπάρχει κάτι που να αξίζει να δω. Μόνο μερικές μικρές ταινίες. Οι μεγάλες παραγωγές έχουν να κάνουν με κινούμενα σχέδια και σούπερ ήρωες» σχολίασε.

Στο πλευρό της έχει τον εδώ και 17 χρόνια σύζυγό της. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Dark Tourist», η Γκρίφιθ ετοιμάζεται για μια συνεργασία μαζί του στη μεγάλη οθόνη, καθώς θα παίξει στην ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Μπαντέρας με τίτλο «Akil». Η ίδια μίλησε για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αφιέρωσε χρόνο για να γράψει ένα σενάριο για εκείνη, κατανοώντας τις δυσκολίες που περνάει, αν και ήταν πολύ απασχολημένος με άλλες δουλειές.

Πρόσφατα δε το αμερικανικό δίκτυο CBS ανακοίνωσε ότι η Γκρίφιθ θα πρωταγωνιστεί στον επόμενο κύκλο της σειράς «Hawaii Five – 0».