Από την εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου Α-Orizon Media Ltd, η οποία φέρεται να αγόρασε από το ΚΚΕ τον 902, «ΤΑ ΝΕΑ» έλαβαν χθες επιστολή, σύμφωνα με την οποία τα ρεπορτάζ για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου και της συχνότητας βρίθουν κακοήθειας. Στην επιστολή για λογαριασμό της εταιρείας, ιδιοκτήτης της οποίας εμφανίζεται ο δικηγόρος Πανίκος Λεωνίδου, υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάννης Μπούρας και, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί κάνει «μια σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης» και ότι «θα κάνει λεπτομερείς και υπεύθυνες ανακοινώσεις».

Η εταιρεία, η οποία απέκτησε και λογότυπο, πάντως, αντί να υπόσχεται λεπτομερείς ανακοινώσεις, θα όφειλε να τις έχει κάνει τις περίπου τρεις εβδομάδες που σέρνεται ο θόρυβος της μεταβίβασης του σταθμού. Από την πλευρά μας, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είναι δε υποχρεωτική η ταυτότητα των αγοραστών της συχνότητας. Πάντως, κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης χθες επεσήμαιναν ότι έχει εκπνεύσει ο χρόνος των 10 ημερών που προβλέπεται προκειμένου να αποφασίσει επί του θέματος το ΕΣΡ, ο πρόεδρος του οποίου δεν έχει συγκαλέσει συνεδρίαση επισημαίνοντας ότι δεν συμβάλλει στο κύρος του θεσμού η παράταση της εκκρεμότητας.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή του κ. Μπούρα αναφέρει:

«Τα δημοσιεύματα [για το θέμα] βρίθουν ανακριβειών και κακοήθειας και προσβάλλουν το κύρος της νόμιμης κυπριακής-ευρωπαϊκής εταιρείας μας, καθώς επιχειρούν, με ψεύδη και συκοφαντίες, να την εμφανίσουν ως δήθεν σκοτεινής υπόστασης και σκοπών, ως δήθεν εμπλεκόμενη σε παράνομες δραστηριότητες (π.χ. σκάνδαλο κρέατος αλόγου στην Ευρώπη) κ.τ.τ. Δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα αυτών των δημοσιευμάτων ούτε καν ως υπερβολική, ανάρμοστη –και μάλιστα προκαταβολική –απειλητική εκδήλωση ακατανόητου ανταγωνισμού, για μια διαδικασία νόμιμης αγοραπωλησίας. Και για μια σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης, από αυτές που έχει ανάγκη η χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία.

Είναι προφανές […] ότι η εταιρεία μας θα […] προσκομίσει και θα πράξει τα κατά νόμων προβλεπόμενα ενώπιον κάθε αρμόδιας ελληνικής Αρχής. Και ειδικά ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».