Με τις πρώτες προπονήσεις της σεζόν άρχισε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ και του Αρη. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων είναι το σχεδόν αμιγώς ελληνικά ρόστερ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει στις τάξεις του τον σέρβο γκαρντ Γκόραν Βουτσίτσεβιτς, ενώ αναζητεί δύο περιφερειακούς από την αγορά των ΗΠΑ, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο θεσμό του Γιουροκάπ.

Οι Κίτρινοι δίνουν εικόνα ακαδημίας μπάσκετ πολυτελείας, καθώς απέκτησαν πολλούς άπειρους ελπιδοφόρους καλαθοσφαιριστές.

Αναγκαστική είναι η επιλογή, λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών από τη ΦΙΜΠΑ και της αδυναμίας εξεύρεσης πόρων εκτός των κεντρικών χορηγιών του πρωταθλήματος.

Το ρόστερ του Αρη με άπειρους παίκτες θα έχει κόστος ήττες, ενώ η νέα φιλοσοφία είναι σαφώς σε πλήρη αντίθεση με τον χαρακτήρα να διεκδικεί στόχους που είχε ο σύλλογος.

Φέτος οι Κίτρινοι μένουν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός ευρωπαικών κυπέλλων, κάτι που αντιμετωπίζεται σαν φυσιολογική κατάσταση.

Εύλογα ο προπονητής του Αρη Βαγγέλης Αγγέλου δεν οριοθέτησε συγκεκριμένο αγωνιστικό στόχο. «Θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες», είπε ο τεχνικός των Κίτρινων. Μοναδικός ξένος του Αρη είναι ο Τζέρεμι Χαντ (απών από την προπόνηση με άδεια).

Στο κλειστό της Πυλαίας κεντρικό πρόσωπο ήταν ο απών Λάζαρος Παπαδόπουλος. O Λεωνίδας Κασελάκης είπε : «Ο Λάζος (Παπαδόπουλος) είναι ο αρχηγός μας, ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας.

Θέλω να του μεταφέρω το μήνυμα – αν και του το έχω πει κατ ιδίαν – ότι τον θέλουμε κοντά μας. Ανυπομονούμε να γυρίσει δίπλα μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στην ομάδα ο Παπαδόπουλος».

Στον έμπειρο σέντερ αναφέρθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος : «Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να παραμείνει στην ομάδα. Τον θεωρούμε φίλο κι έχουμε άριστες σχέσεις. Ας κάνουμε λίγο υπομονή. Το θέμα του Λάζαρου(Παπαδόπουλου) μας ενδιαφέρει πολύ και θα το εξαντλήσουμε μέχρι το τέλος».

Ο «Μάτζικ» ανακοίνωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει πολύ δυνατό φιλικό απέναντι στην Παρτιζάν Βελιγραδίου την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι Κίτρινοι έχουν κλείσει δώδεκα φιλικά με πιο δυνατά ματς απέναντι στις Λιέτουβος Ρίτας, Μπάμπεργκ, και Μπάμπεργκ στο πλαίσιο του τουρνουά Domreiter Cup(20-22/09).

Εξάλλου οι πρώην πρόεδροι της ΚΑΕ Αρης, Θανάσης Τζεβελέκης και Γιάννης Δαμιανίδης ζήτησαν και πήραν τριήμερη αναβολή, προκειμένου να απολογηθούν για υπόθεση χρεών του τμήματος μπάσκετ προς το Δημόσιο ύψους περίπου 800.000 ευρώ.