Μπριζόλες με εστραγκόν και μανιτάρια

2 χοιρινές μπριζόλες

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κομμάτια βούτυρο

4 μανιτάρια πορτομπέλο

2 φύλλα εστραγκόν

Βάζουμε το ένα κομμάτι βούτυρο σε τηγάνι μαζί με το λάδι και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε για δυο λεπτά. Βάζουμε τα μπριζολάκια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρέας και οι άκρες του να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Χύνουμε το περιττό λίπος από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και πασπαλίζουμε με τα φύλλα εστραγκόν. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί το ζουμί σε μερικές κουταλιές. Προσθέτουμε το δεύτερο κομμάτι βούτυρο. Το ανακινούμε μέσα στο τηγάνι μέχρι να τσιτσιρίσει και περιχύνουμε με αυτό τα μπριζολάκια.

Σάλτσα για ψάρι με εστραγκόν

και γιαούρτι

3 κουταλιές γιαούρτι

5 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμός από μισό λεμόνι

3-4 κουταλιές φύλλα εστραγκόν ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας σε ένα μπολ

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον, το σερβίρουμε με τα ψάρια μας, τηγανητά ή ψητά