Η ατυχία συνόδεψε τον Κώστα Μπανιώτη και στον τελικό του ύψους. Ο πρωταθλητής μας έδωσε μεγάλη μάχη αν και δεν ήταν 100% έτοιμος (από το πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι).

Πέρασε τα 2.20μ. και τα 2.25μ., ενώ στα 2.29μ. και στη 3η του προσπάθεια ο πήχης του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ενώ φάνηκε να περνά το ύψος και άρχισε να πανηγυρίζει, ο πήχης έπεσε και το όνειρο για κάτι καλύτερο (όπως η είσοδος στην εξάδα) τελείωσε εκεί με τον Μπανιώτη να τερματίζει στη 10η θέση.

Ήταν η πρώτη του εμφάνιση σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, αλλά οι ενοχλήσεις στη γάμπα δεν τον άφησαν σε ηρεμία. Ουσιαστικά ο πρωταθλητής μας από την Κομοτηνή έζησε σε επανάληψη το σκηνικό στο περασμένο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Γκέτεμπόργκ, όπου εκεί τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα αφού τραυματίστηκε στην προθέρμανση του τελικού και έμεινε τελικά στην 9η θέση. Το μέλλον πάντως του ανήκει, αρκεί να μην είναι τόσο άτυχος.

Στον τελικό του τριπλού η Αθανασία Πέρρα, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της και περιορίστηκε στη 12η και τελευταία θέση με καλύτερο άλμα στα 13.75 μέτρα. Η πρωταθλήτριά μας είχε στόχο να μπορέσει να κάνει έξι άλματα, να μπει δηλαδή στην οχτάδα, αλλά είχε άκυρο το πρώτο άλμα, ενώ προσγειώθηκε στα 13.75μ. στο δεύτερο και στα 13.55μ. στο τρίτο τερματίζοντας την πορεία της. Έμεινε μακριά από το προσωπικό της ρεκόρ στα 14.48μ. το οποίο θα της είδε δώσει θέση στην οκτάδα αφού μπήκε αθλήτρια με 14.15μ.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη Μόσχα, αφού κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά των 200 μέτρων (έστω με τη βοήθεια της Καναδέζας αθλήτριας που ακυρώθηκε) και εκεί λογικά πλέον έμεινε 7η στη σειρά της με επίδοση 23.46. Όμως μπήκε στις 24 κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

«Το ευχαριστήθηκα, έτρεξα με ονόματα. Κρίμα όμως γιατί ο πρώτος διάδρομος ήταν πολύ δύσκολος και προς το τέλος, αποσυντονίστηκα στην κούρσα. Ίσως αν ήμουν στην 8η διαδρομή να μπορούσα να κάνω αυτό που είχα σαν στόχο, που ήταν να γράψω μια καλή επίδοση. Πέρα από αυτά έτσι, όπως εξελίχθηκε ήταν ένα δώρο για μένα να τρέξω στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος», είπε η σπρίντερ του Μιχάλη Γονιωτάκη που πράγματι πήρε το καλύτερο δώρο για την ονομαστική της εορτή.