Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι ακριβότερες χώρες στην ΕΕ σε γάλα, τυρί και αυγά, ενώ αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τον δείκτη τιμών καταναλωτή το 2012. Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα το 2012 οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκαν λίγο πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 104%. Ειδικότερα, οι τιμές σε γάλα, τυρί και αυγά στην Ελλάδα έφθασαν στο 132% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά στο 115% και οι τιμές στα αλκοολούχα ποτά στο 131%. Χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώθηκε η τιμή του κρέατος (91%) και του καπνού (74%).