Με νέα της γραπτή δήλωση η πρωτότοκη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, διέψευσε ότι σκοπεύει να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής, την ώρα που ο πατέρας της, εξαιτίας των δικαστικών εμπλοκών του μπορεί να βρίσκεται κοντά στο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Η 47χρονη κόρη του Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «από την στιγμή που όλες οι δηλώσεις μου, έως τώρα, δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν οι φήμες σχετικά με ενδεχόμενη πολιτική μου υποψηφιότητα, πρέπει να επαναλάβω για μια ακόμη φορά, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν έλαβα ποτέ μου υπόψη το ενδεχόμενο να στρατευθώ στον πολιτικό αγώνα».

Η επικεφαλής του ομίλου του Μπερλουσκόνι, πρόσθεσε επίσης πως «ελπίζει η πολλοστή αυτή διάψευση να ληφθεί υπόψη και από όσους συνεχίζουν να της αποδίδουν προθέσεις που δεν την χαρακτηρίζουν».

Σχολιαστές, πάντως, ανέφεραν την Τρίτη στον Τύπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει να καθυστερήσει την είσοδο της κόρης του στην πολιτική αρένα, μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο για να αποφύγει «τη σύνθλιψή της» από τους πολιτικούς αντιπάλους της λόγω της απειρίας της.

Θύμιζαν ακόμη ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι διέψευδε ότι θα κατέβαινε στην πολιτική μέχρι και λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 1994 στις οποίες κατέβηκε για πρώτη φορά και πέτυχε ευρεία νίκη.

Παράλληλα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένεται νέα παρέμβαση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος εκτιμάται πως πρόκειται να αναφερθεί στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια «πολιτική διευθέτηση» για τον Μπερλουσκόνι.

Ο πρόεδρος αναμένεται δηλαδή να εξηγήσει αν υπάρχουν πιθανότητες να μην εκτίσει ο επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας (PdL), την ποινή που του επέβαλε πρόσφατα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ώστε να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

Η Γερουσία, της οποίας ο Μπερλουσκόνι είναι μέλος, θα αποφασίσει το φθινόπωρο αν ο πρώην Πρωθυπουργός θα διατηρήσει ή όχι την έδρα του. Σε περίπτωση που καθαιρεθεί δεν θα μπορέσει να κατέβει στις επόμενες εκλογές που είναι πιθανόν ότι και αυτές δεν απέχουν πολύ.