Τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού ήταν φανερά και στο φιλικό με τη Βαλένθια στο Μεστάγια. Η ισπανική ομάδα νίκησε 2-1, αφού οι Ερυθρόλευκοι έκαναν πολλά αμυντικά λάθη, ιδιαίτερα στο α΄μέρος.

Στο διάστημα αυτό, ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ, από λάθη της άμυνας. Το πρώτο, μόλις στο 5′ όταν ο Μπανέγκα εκμεταλεύτηκε λάθος του Παπάζογλου ύστερα από απόκρουση του Ρομπέρτο. Το δεύτερο, στο 40΄όταν ο Σιόβας «έχασε» τον Ποστιγκα ο οποίος σκόραρε για το 2-0.

Στο α΄μέρος, ο Ολυμπιακός έδειξε όμως και επιθετικές αρετές, αφού είχε φάσεις για γκολ. Δύο φορές ο Μήτρογλου (5′ και 19′) και μία ο Ντομίγκες στο 39′ (εντυπωσιακή επέμβαση του τερματοφύλακα της Βαλένθια, Αλβες), έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά και πάλι φάσεις είχαν και οι δύο ομάδες. Στο 62΄ η Βαλένθια είχε ευκαιρία, αλλά ο Ζόνας σούταρε στο δοκάρι, ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 στο 85′ με τον Ολαϊτάν Ο ίδιος παίκτης, σκόραρε και δύο λεπτά αργότερα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες (46′ Γκουαϊτα), Ραμί (46′ Μπαραγκάν), Ποστίγκα (63′ Τσούπι), Μπανέγα (46′ Ρουίθ), Περέιρα (46′ Οριόλ), Μπερνάτ (38′ λ.τρ. Α. Σισοκό, 68′ Γουαρδάρδο), Φουέγο (46′ Παρέχο), Βιέρα (46′ Ρόμπερτ), Ρικάρντο Κόστα (46′ Κανάλες), Μίτσελ (46′ Ζόνας), Φέδε (46′ Ματιέ).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο (46′ Μέγερι), Μανιάτης (60′ Μασάντο), Παπάζογλου (75′ Σαλίνο), Φέισα (66′ Σάμαρης), Μήτρογλου (60′ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μετζανί, Σιόβας (46′ Μανωλάς), Κάμπελ (46′ Ολαϊτάν), Ντομίνγκες (46′ Φουστέρ), Βάις (66′ Φετφατζίδης).