Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκινούν ενημέρωση του κοινού «για τις επιπτώσεις των επικείμενων απολύσεων στον τομέα του πολιτισμού» διανέμοντας από αυτό το Σάββατο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο στους επισκέπτες του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου και, σταδιακά, στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα υποδεχτούν αύριο, Σάββατο, τους θεατές της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου («ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ» του Σοφοκλή) στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μοιράζοντας κείμενο στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στους 22.000 αρχαιολογικούς χώρους και τα εκατοντάδες μουσεία και στάδια που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα εργάζονται μόλις 7.500 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες και ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τον αθλητισμό)».

Στο κείμενο τονίζεται, επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό και αθλητισμό πότε δεν υπήρξαν υψηλόμισθοι, ούτε υπεράριθμοι. Εργαζόντουσαν και συνεχίζουν να το κάνουν πάντοτε με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του σύγχρονου πολιτισμού και την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Σημειώνουν, επίσης, ότι «το ολιγάριθμο προσωπικό με το οποίο λειτουργούν (σ.σ. οι χώροι ευθύνης τους) αν μειωθεί ακόμα περισσότερο με τις επικείμενες απολύσεις δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη λειτουργία τους. Και αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσουν. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι θέλουμε τα μνημεία, τα μουσεία μας και τα αθλητικά στάδια ανοιχτά για ολόκληρη την ανθρωπότητα» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από