Την απόφαση για την τοποθέτηση 455 μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εντός του 2013 υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται το σχετικό αίτημα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας. Η κατανομή έχει ως εξής: 402 Μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) θα εργαστούν στα πανεπιστήμια της χώρας και 53 Μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) στα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σημειώνεται ότι ο διορισμός για τα μέλη ΔΕΠ εκκρεμούσε τρία χρόνια αφού είχαν εκλεγεί από το 2010. Τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και ο υπουργός Παιδείας τόνισαν πως με τον διορισμό των μελών ΔΕΠ μπαίνει φρένο στη φυγή ικανών και νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις των μελών ΔΕΠ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως το μεγάλο έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αφορά μόνο τη μείωση του δημοσίου τομέα, αλλά εμπεριέχει μια κεντρική στρατηγική προσλήψεων, υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σημείωσε πως ιδιαίτερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη «οι 455 νέοι συνάδελφοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα. Ταυτόχρονα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει το επιστημονικό δυναμικό της και να επενδύσει σε αυτό».