Δυο τιγράκια της Σουμάτρας γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον, γεγονός που θεωρείται σημαντικό καθώς το είδος αυτό είναι απειλούμενο και ελάχιστα τέτοια ζώα έχουν απομείνει σε όλο τον κόσμο.

Τα δυο τιγράκια δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα μάτια τους αλλά από τις εικόνες που μετέδωσε η κάμερα που είναι εγκατεστημένη στο κλουβί τους, φαίνονται πολύ δραστήρια και ήδη παίζουν με τη μητέρα τους, την τετράχρονη Νταμάι.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Ζωολογικού Πάρκου Σμιθσόνιαν είπε ότι το φύλο των μωρών είναι άγνωστο προς το παρόν αφού κανείς δεν έχει τολμήσει να πλησιάσει τη… λεχώνα τίγρη.

Οι φύλακες του κήπου είχαν επιβεβαιώσει ότι η Νταμάι έμεινε έγκυος από τον σύντροφό της, τον 12χρονο Κάβι, στις 21 Ιουνίου. Αρχισαν να ετοιμάζονται για την γέννα το βράδυ της Δευτέρας όταν η νεαρή τίγρη, που θα γινόταν για πρώτη φορά μητέρα, έδειξε σημάδια αυξανόμενης ανησυχίας.

Η γέννηση των δυο μωρών συνιστά μια «τεράστια επιτυχία» στον αγώνα για τη διάσωση της τίγρης της Σουμάτρας, καθώς μόνο 500 ζώα υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει ακόμη.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου δεν θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα τιγράκια μέχρι το φθινόπωρο, τουλάχιστον. Μπορούν όμως να τα παρακολουθήσουν στο Διαδίκτυο, χάρη στις κάμερες που τα βιντεοσκοπούν συνεχώς.