Στο Παρίσι για επαγγελματικούς λόγους επέστρεψε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην Πόλη του Φωτός μετά από την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Γαλλία εξαιτίας της υψηλής φορολογίας και να πάρει ρωσικό διαβατήριο.

Ο γάλλος ηθοποιός έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα στο Παρίσι για τη νέα του ταινία που αφορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ο ίδιος θα ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη τον «πατέρα» της διοργάνωσης, τον εμπνευστή του Μουντιάλ Ζιλ Ριμέ.

«Εχω αρνηθεί όλες τις προτάσεις για γαλλικές ταινίες, καθώς ο κόσμος δεν με καταλάβαινε. Είμαι κάτοικος Ρωσίας και Βελγίου. Και έχω εταιρείες στις χώρες όπου διαμένω διότι αυτό με συμφέρει» λέει ο Ντεπαρντιέ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

«Τα τελευταία 15 χρόνια έχω μείνει μόνο πέντε μήνες στη Γαλλία και από τον Δεκέμβριο του 2012 μόνο ενάμιση μήνα… Δεν προσπαθώ να γλιτώσω τη φορολογία αλλά να ξεφύγω από τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα χρήματα που παίρνουν από τους πολίτες» δήλωσε ο 64χρονος ηθοποιός.

Τα γυρίσματα στο Παρίσι θα διαρκέσουν περίπου 20 ημέρες. Ο Ντεπαρντιέ συνεργάζεται αυτή τη φορά με ηθοποιούς από τη Βρετανία, την Αυστραλία και την Αμερική, όπως με τον Τιμ Ροθ.

Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και σε περιοχές της Βραζιλίας, της Ελβετίας και της Ισπανίας. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ο Ντεπαρντιέ ενσαρκώνει αυτή την περίοδο στο σινεμά ένα ακόμα πραγματικό πρόσωπο, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος – Καν στην αμφιλεγόμενη και άκρως ερωτική ταινία «Welcome to New York».