Πολύ υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εφιστά την προσοχή και για τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η προειδοποίηση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αφορά τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (νότια), Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (Τρίπολη), Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (Μολάοι), Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, Σκύρο, Λέσβο και Χίο.

Εξάλλου, στην ανακοίνωσή της η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Εφιστά δε την προσοχή, στους πολίτες περιοχών που βρίσκονται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (με βάση την ημερήσια πρόβλεψη), στους κατοίκους αστικών κέντρων των οποίων οι οικίες βρίσκονται κοντά σε περιαστικά δάση, καθώς και στους πολίτες που παραμένουν σε παραθεριστικές κατοικίες, που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους. Ειδικότερα, απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κα. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από