Δεν έχει ακόμα προλάβει να καθίσει στα θρανία και κατάφερε να καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου. Ο λόγος για τον τετράχρονο Ρόμπερτ «Μπόμπι» Ταφτς που έχει ήδη εκλεγεί δύο φορές δήμαρχος της μικρής τουριστικής κοινότητας Ντόρσετ στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Το όνομα του μικρού Ρόμπερτ βγήκε σε κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του Φεστιβάλ Γεύσης και έτσι ο τετράχρονος αναδείχθηκε και πάλι δήμαρχος την Κυριακή.

Κάθε κάτοικος μπορούσε να συμμετέχει παραπάνω από μία φορές στην κλήρωση, πληρώνοντας ένα δολάριο για κάθε «ψήφο».

Ο Μπόμπι, ο οποίος έδινε συμβουλές ψαρέματος στους κατοίκους του Ντόρσετ πριν μάθει για την επανεκλογή του. Εμεινε έκπληκτος ακούγοντας το όνομά του.

«Ολόκληρη την ημέρα τον ακολουθούν οι κάμερες. Είναι δύσκολο για εκείνον αλλά τα έχει πάει πολύ καλά. Εχω μείνει έκπληκτη» δήλωσε η μητέρα του, Εμμα Ταφτς.

Ερωτηθείς πώς αισθάνεται για τη νίκη του, ο 4χρονος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί άλλες ερωτήσεις. «Θέλω να βρεθώ με τα αγόρια» είπε στη μητέρα του.

Ο πληθυσμός του Ντόρσετ είναι 28 άτομα και η αυτοαποκαλούμενη «παγκόσμια πρωτεύουσα των εστιατορίων» δεν διαθέτει επισήμως δημοτικό συμβούλιο.

Μία από τις προτεραιότητες της νέας θητείας του δημάρχου είναι η τοποθέτηση καινούριας πινακίδας που θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Ντόρσετ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από