Τον προηγούμενο μήνα, που βρισκόμουν στο Παρίσι για συνεδριακούς λόγους, μου προκάλεσε θλίψη και εκνευρισμό ένα άρθρο ημερήσιας γαλλικής εφημερίδας το οποίο αναφερόταν στην Αθήνα. Ο τίτλος ήταν: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας διδάσκει στους φοιτητές του πώς επιβιώνει το παράνομο εμπόριο και η παραοικονομία».

Το άρθρο αναφερόταν στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών της οδού Πατησίων. Μια σχετική φωτογραφία έδειχνε ένα πλήθος αλλοδαπών που είχαν απλώσει τα κάθε είδους λαθραία εμπορεύματά τους γύρω από την είσοδο και στον προαύλιο χώρο.

Στις 11 Ιουλίου επισκέφθηκα την περιοχή για να διαπιστώσω την αλήθεια του άρθρου. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι έχουμε ακόμα μια πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλαδή, το… φανερό εμπόριο λαθραίων απομιμήσεων σε κεντρικό δρόμο και σε είσοδο Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, είδα λαθραία τσιγάρα και απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων (γυαλιά ηλίου, αθλητικά παπούτσια, ρούχα, ρολόγια, τσάντες, φορητά τηλέφωνα κ.ά.). Συγχαρητήρια λοιπόν κύριοι υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Συγχαρητήρια κύριε δήμαρχε Αθηναίων και κύριοι του Πρυτανικού Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου.