Για να φτάσει στο σημείο να νιώθει ευτυχισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Τζένιφερ Ανιστον πέρασε πολλές ώρες στον ψυχαναλυτή. Η ευτυχία είναι, όπως λέει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glamour, επιλογή και συμβουλεύει τις γυναίκες να πετάξουν από πάνω τους κάθε αρνητική σκέψη.

«Πήγαινε σε ψυχοθεραπευτή. Καθάρισε όλη τη βρώμα. Βγάλε από πάνω σου τις τοξίνες και τον θόρυβο. Κατάλαβε ποια είσαι. Μάθε τον εαυτό σου» είναι η συμβουλή που δίνει σε κάθε γυναίκα που διανύει τα 30 της χρόνια. Αλλωστε κι εκείνη στα 36 της έπρεπε να ξεπεράσει τον χωρισμό της από τον Μπραντ Πιτ και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας γύρω τις δημοσιεύματα για τον πρώην της και τη νέα του αγαπημένη, την Αντζελίνα Ζολί.

Στα 20 τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. «Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ» συμβουλεύει της νεαρές γυναίκες.

Η φιλοσοφία ζωής έχει κάπως έτσι για την Ανιστον: «Μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Αν είσαι δυστυχισμένος, μπορείς να βρεις την ευτυχία. Η ευτυχία είναι επιλογή. Αυτό είναι που πραγματικά αισθάνομαι. Οπως με τους φίλους μου που αρνούνται να γίνουν ευτυχισμένοι, που αρνούνται να αποτινάξουν από πάνω τους όλη τη δυστυχία που βιώνουν… Μόλις γνωρίσεις τον εαυτό σου και τον αγαπήσεις πραγματικά, τότε τα καταφέρνεις»

Αυτή την περίοδο η Ανιστον έχει βρει την ευτυχία στο πλευρό του Τζάστιν Θερού, αν και δεν θα ανέβει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας. Απευθυνόμενη στον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Οικογένεια Μίλερ» Τζέισον Σουντέικις, ο οποίος ανέλαβε να κάνει τις ερωτήσεις για την εν λόγω συνέντευξη, είπε: «Και οι δυο μας βρήκαμε όμορφους, υπέροχους, αξιαγάπητους συντρόφους».