To success story του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήρε σάρκα και οστά χθες στο Μιλγουόκι. Ο διεθνής 18χρονος με την Εθνική Νέων Ανδρών βρέθηκε από του Ζωγράφου και τον Φιλαθλητικό, μέσω της Σαραγόσα, στο ΝΒΑ και τους Μπακς.

Οι Ισπανοί δεν πρόλαβαν καν να τον γνωρίσουν, δεν τον είδαν ποτέ να αγωνίζεται στην ομάδα τους, αλλά είναι χαρούμενοι! Γιατί νιώθουν ηθικά, μπασκετικά και οικονομικά δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Οι Μπακς απέστειλαν το ποσό που όφειλαν να δώσουν στη Σαραγόσα ως buy-out και οι Ισπανοί έστειλαν το letter of clearence για έναν παίκτη που δεν πέρασε ποτέ από την πόλη τους.

Ετσι, χθες ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο (2+2) με την ομάδα του ΝΒΑ. Υπερήφανος ο ίδιος, ο ατζέντης του Γιώργος Δημητρόπουλος, αλλά και οι Μπακς ανέβασαν σε όλα τα social media φωτογραφία και σχόλιά τους για τη μεγάλη στιγμή του πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού. Ως Νο15 του ντραφτ, ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα εισπράξει μεικτά 1.493.800 δολάρια (1.127.500 ευρώ) για τη rookie χρονιά του και 1.561.000 δολάρια (1.178.300 ευρώ) για την επόμενη.

n Επέστρεψε από το Καρπενήσι στην Αθήνα η εθνική ομάδα, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. «Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα» δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι.