Μπορεί να λατρεύει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να απολαμβάνει τα ταξίδια σε ιδιωτικά τζετ, ο Τζορτζ Κλούνι όμως δεν σπαταλάει άσκοπα τα ουκ ολίγα χρήματα που κερδίζει από τα διαφημιστικά σποτ για τον καφέ της Nespresso.

Οπως αποκάλυψε σε εκδήλωση με αφορμή το νέο σποτ της εταιρείας, ο 52χρονος ηθοποιός επιλέγει να δίνει τα χρήματα που κερδίζει από τη συνεργασία με τη Nespresso για τη συντήρηση ενός δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης στα σύνορα του Βόρειου με το Νότιο Σουδάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ο Κλούνι δήλωσε: «Τα περισσότερα από τα κέρδη τα δίνω για τη συντήρηση ενός δορυφόρου στα σύνορα ώστε να «προσέχω» τον Ομάρ Αλ Μπασίρ. Ισως εκείνος βγάλει ανακοίνωση όπου θα λέει ότι τον κατασκοπεύω και αν θα μου άρεσε να είχα μια κάμερα που να με παρακολουθεί παντού. Τότε λοιπόν θα του πω: Καλώς ήρθατε στη ζωή μου κύριε Εγκληματία Πολέμου. Θέλω ο εγκληματίας πολέμου να τραβήξει την προσοχή που τραβάω κι εγώ. Νομίζω ότι αυτό είναι δίκαιο».

Ο Τζορτζ Κλούνι είχε συλληφθεί σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον το 2012. Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ Αλ Μπασίρ για την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης και για την παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Ο ηθοποιός συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Μπασίρ από το 2009, κατηγορώντας τον ότι έχει διαπράξει γενοκτονία κατά τη διάρκεια της 10χρονης διαμάχης στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν.