24/7/2013

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» (Mission «ANTHROPOS») συμπλήρωσε έναν χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος “Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα”, με το οποίο εμβολιάζονται εθελοντικά παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών ανά δίμηνο, όπως αυτό προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ).

Από τον Ιούλιο 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013, συνολικά εμβολιάστηκαν 1.322 παιδιά με 3.522 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 8.690 ασθένειες. Από αυτά 726 παιδιά έχουν έρθει μία φορά, 392 παιδιά 2 φορές, 149 παιδιά 3 φορές, 43 παιδιά 4 φορές, 10 παιδιά 5 φορές και 2 παιδιά 6 φορές για τις επαναληπτικές τους δόσεις.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με 19 Δήμους στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Ημαθίας, με το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαίας Κυριακού, καθώς και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» (Mission «ANTHROPOS») ξεκίνησε τη δράση της το 2010 με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικής βοήθειας, καθώς και επιστημονικών υπηρεσιών σε άτομα και πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τρεις αποστολές στην Αιθιοπία, ενώ από το 2012 ξεκίνησε και δράσεις στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.missionanthropos.com/

Facebook Page: Mission «ANTHROPOS»