Επειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση, για τρίτη συνεχή χρονιά, της έκθεσης ζωγραφικής με ναυτικά θέματα, της Χρύσας Δελαπόρτα, στο πλαίσιο της διεθνούς βεληνεκούς διοργάνωσης Spetses Classic Yacht Race, το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες φιλοξενεί από τις 18 Ιουλίου την έκθεση «Nostalgia.gr» με στόχο να αγγίξει τις χορδές των αναμνήσεων των επισκεπτών.

Από τις 18 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου, στο λόμπι του ξενοδοχείου ξεκινά ένα μαγικό εικαστικό ταξίδι με έργα του Παύλου Σάμιου, της Χρύσας Βέργη, της Εριέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Δανιόλου-Νεοφύτου.

Η ιστορικός Τέχνης, Κλέα Σουγιουτζόγλου, που επιμελείται της έκθεσης, έθεσε το ερώτημα: «Αραγε είναι σήμερα η νοσταλγία αυτό που υπήρξε; Άφησε το Internet χώρο για αναπόληση κι επιστροφή στο παρελθόν;».

Οι ίδιοι, οι ζωγράφοι με τα έργα και κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις τους, συμμετέχουν στην αισθητική προσέγγισης του θέματος:

«Ξεθωριασμένες εικόνες από το παρελθόν, πλημμυρισμένες, έντονα με ευτυχία. Αναμνήσεις που θα ήθελα να ξαναζήσω. Αυτό το αίσθημα νοσταλγίας εμπειριών που έχω ζήσει που μαζί με το παρόν αποτελούν τη βάση της δουλειάς μου…» είπε ο Παύλος Σάμιος, ενώ η Χρύσα Βεργή εξήγησε: «Ζωγραφίζω το αόρατο θαύμα, που έχει μείνει ξεχασμένο στην παιδική μας ηλικία. Τα χρώματα αντικαθιστούν τις λέξεις καθώς επιστρέφουν στην αρχέγονη σιωπή τους. Αυτό το μέρος είναι ιερό, είναι η επιστροφή, η αναζήτηση της παγκόσμιας μητέρας.Το κενό της "νοσταλγίας" αναπληρώνεται-επιτέλους- με την επανασύνδεση ...»


Εργο της Εριέττας Βορδώνη

Από την πλευρά της Εριέττα Βορδώνη είπε: «Αναπολώ την εποχή που στεκόμασταν μαγεμένοι στην καθαρότητα και τη λάμψη του Ελληνικού τοπίου, που αισθανόμασταν τη ζεστασιά της επικοινωνίας με τα μάτια ήμε ένα μόνο άγγιγμα, και αυτό γιατί η καρδιά μας ήταν γεμάτη αγάπη. Ποθώ την εποχή της χαράς και της ανεμελιάς , τρώγοντας παγωτό ενώ παράλληλα ακούγεται ο καλπασμός του αλόγου - σύμβολο τύχης - σε κάποιο σοκάκι των Σπετσών ...»

Για την Ειρήνη Δανιόλου- Νεοφύτου «νοσταλγία είναι ο ευκάλυπτος και ο θερινός κινηματογράφος, νεραντζιές και κουλούρια, Αρμυρίκια και ψαρόβαρκες, Πεύκα και τζιτζίκια. Η ζωή μου: μια μυρωδιά, ένας ήχος, μια εικόνα ...»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στις 8 μμ στο λόμπι του Poseidonion Grand Hotel.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από