Ο λόρδος Ντρέισον, υπουργός Επιστημών και Καινοτομίας από το 2008 έως το 2010 στη κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν, πέτυχε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Γιόρκσαϊρ στην Αγγλία ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 328,6 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ αφορά ηλεκτρικά οχήματα με βάρος κάτω από 1.000 κιλά. Ο 53χρονος χομπίστας οδηγός αγώνων και ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας Drayson Racing Technologies έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 281 χλμ./ώρα, που παρέμενε ακατάρριπτο από το 1974.
Στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες με ηλεκτρικά μοντέλα, επρόκειτο όμως για ειδικές κατασκευές, όπως το αυτοκίνητο του Ντρέισον. Είναι μια Lola που είχε λάβει μέρος στις 24 Ωρες του Λε Μαν, όπου εφοδιαζόταν με έναν V10 κινητήρα βιοαιθανόλης. Η ομάδα του Ντρέισον τον αντικατέστησε με τέσσερα ηλεκτρικά μοτοράκια ισχύος 850 ίππων τοποθετημένα πίσω.
Για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ μειώθηκε η ισχύς του πρωτοτύπου στους 600 ίππους, ενώ εφοδιάστηκε με μπαταρίες 20 κιλοβατώρων, ώστε να διατηρηθεί το βάρος του αυτοκινήτου από ανθρακονήματα κάτω από τα 1.000 κιλά. Ανέπτυξε τελικά 327,83 χλμ./ώρα σε μία απόσταση 1.609 μέτρων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από