Ο κύβος ερρίφθη και η VW πήρε την απόφαση να λανσάρει ένα μοντέλο Buggy. Πρόκειται για τα χαμηλά κάμπριο με τα γυμνά ρολμπάρ, που αναστάτωναν τους δρόμους και τις παραλίες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και βασίζονταν στο πάτωμα και στα μηχανικά μέρη του θρυλικού Σκαραβαίου. Τα Beach Buggies είχαν γίνει αντικείμενο λατρείας της νεολαίας και σύμβολα της καλοκαιρινής ανεμελιάς.

Μια μελέτη ενός τέτοιου ανοιχτού διθέσιου μοντέλου σε μοντέρνα εκδοχή πρωτοπαρουσιάστηκε με την ονομασία Buggy-Up πριν από δύο χρόνια στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαζί με άλλες πέντε διαφορετικές εκδοχές του μικρού Up. Η VW έσπευσε να κατοχυρώσει τα δικαιώματά τους στην αρμόδια υπηρεσία της Καλιφόρνιας, ενώ δύο από αυτά τα πρωτότυπα –τα E-Up και CrossUp –έχουν περάσει ήδη σε φάση παραγωγής. Το μεν CrossUp κυκλοφορεί ήδη, ενώ το ηλεκτρικό E-Up θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Το Buggy-Up είναι μια σύνθεση του μίνι VW Up και ενός κλασικού Beach Buggy της δεκαετίας του ’60. Το μήκος του Buggy-Up ανέρχεται σε 3,58 μ., το πλάτος του σε 1,67 μ., ενώ το αμάξωμα είναι αρκετά χαμηλό με ύψος μόλις 1,29 μ. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά απλό και απολύτως χρηστικό, ενώ τα ανοίγματα από παντού και η ελάχιστη προστασία από το παρμπρίζ υπόσχονται… ευάερες διαδρομές ακόμη και στις χαμηλές ταχύτητες.

Για οροφή χρησιμεύει μια… τέντα, που τεντώνεται εμπρός στο πλαίσιο του παρμπρίζ και πιάνει πίσω σε δύο άγκιστρα. Η τέντα αφαιρείται αστραπιαία, ενώ το εσωτερικό είναι απολύτως αδιάβροχο, ώστε να μην παθαίνει τίποτα σε περίπτωση αιφνίδιας νεροποντής, αλλά και για να ξεπλένεται εύκολα η άμμος με λάστιχο.

Λίγα στοιχεία κυκλοφορούν προς το παρόν για τους κινητήρες. Θεωρείται όμως πολύ πιθανή μια λύση με τον μικρό τρικύλινδρο κινητήρα ενός λίτρου, ο οποίος χρησιμοποιείται στη γρηγορότερη έκδοση του VW Up και αποδίδει 110 άλογα. Και αυτό, καθώς συνδυάζει την οικονομία με τη σπιρτάδα και ταιριάζει απόλυτα σε ένα μοντέλο που θέλει να παραμένει προσιτό στη νεολαία.

Η VW σκοπεύει να ξεκινήσει μάλλον συντηρητικά το λανσάρισμα του νέου Buggy και η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη. Εφόσον το δυναμικό μοντέλο βρει ανταπόκριση, τότε θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται και η παραγωγή του. Οσο για το χρονικό σημείο του λανσαρίσματος, ναι μεν δεν έχει καθοριστεί ακόμη, υπολογίζεται όμως ότι θα δούμε τα πρώτα μοντέρνα VW Buggies σε δύο με τρία χρόνια.