Περισσότεροι από 60.000 μαθητές και 5.500 συνοδοί εκπαιδευτικοί από 1.500 σχολικά τμήματα της χώρας επισκέφθηκαν τη Βουλή στο διάστημα Οκτωβρίου – Ιουνίου και ξεναγήθηκαν στο κτίριο και στην έκθεση για τον Χ. Τρικούπη.

Το 92% των εκπαιδευτικών και το 83% των μαθητών που επισκέφθηκαν τη Βουλή, έμειναν «πάρα πολύ» ή «πολύ ευχαριστημένοι» σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής στατιστικής έρευνας.

Μάλιστα, το 89% των εκπαιδευτικών και το 84% των μαθητών βρήκαν «πολύ ενδιαφέροντα» ή «ενδιαφέροντα» τα βίντεο που παρακολούθησαν, ενώ το 86% των μαθητών βρήκαν «ενδιαφέρουσα» ή «ενδιαφέρουσα» την έκθεση για τον Χ. Τρικούπη.

Την έκθεση για τον Χ. Τρικούπη παρακολούθησαν 693 μαθητές της Γ’ γυμνασίου από 29 σχολικά τμήματα της Αττικής, ενώ το εργαστήρι Δημοκρατίας επισκέφθηκαν 3.231 μαθητές της Στ’ δημοτικού από 182 σχολικά τμήματα.

Επίσης, κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα 250 μαθητές και 22 συνοδοί καθηγητές από 8 απομακρυσμένα Γυμνάσια των Δωδεκανήσων: Αστυπάλαιας, Σύμης, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Πάτμου, Χάλκης, Τήλου. Τον Οκτώβριο θα φιλοξενηθεί και το Γυμνάσιο Καστελόριζου.

Τέλος, στο πρόγραμμα κυριακάτικων ξεναγήσεων για μεμονωμένους επισκέπτες είχαν επισκεφθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 1.898 πολίτες.