Με εικαστικές παρεμβάσεις επιχείρησαν να ομορφύνουν την Αθήνα καλλιτέχνες και εθελοντές με την υποστήριξη της Heineken και σε συνεργασία με το Athens Video Art Festival. Δρόμοι του ιστορικού κέντρου «φρεσκαρίστηκαν», ενώ η πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε με την τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων που κοσμεί πλέον κεντρικό κτήριο της πόλης.

Το μεγάλων διαστάσεων έργο επί της οδού Αγίων Ασωμάτων 12 (Jason Inn Hotel) φιλοτεχνήθηκε με διάθεση να αναμορφώσει μέρος του ιστορικού κέντρου. Δημιουργός του έργου, που έχει τίτλο «Λίγο χρώμα για την φύση», είναι ο εικαστικός Μανώλης Αναστασάκος.

Το έργο απαρτίζεται από ένα γκρι άμορφο περιβάλλον, το οποίο χρωματίζεται αναδεικνύοντας τη φύση που συνέχεται μέσα του. Στόχος είναι να παρακινήσει την κριτική σκέψη του θεατή και να φέρει ξανά τη φύση στο προσκήνιο.

Το «σύνθημα» για την πρωτοβουλία δόθηκε στα τέλη Μαΐου, στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Heineken την βραδιά του μεγάλου τελικού του UEFA Champions League. Εκεί, συγκέντρωσε εθελοντές που ήθελαν να συμβάλλουν στο να γίνει η πόλη της Αθήνας πιο όμορφη. Δόθηκε δε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, μέσα από ανοιχτή ψηφοφορία, να διαλέξουν το σχέδιο που θα αποτυπωνόταν πάνω σε κτίριο στην καρδιά της πόλης.

Η δράση της Heineken εντάχθηκε μέσα στο φιλόδοξο εγχείρημα με τίτλο «Ζώντας την Αθήνα», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών & Νέων Μέσων «Athens Video Art Festival 2013».Με τη συμβολική αυτή ενέργεια, η Heineken δίνει το δικό της αποτύπωμα στο φιλόδοξο εγχείρημα να αναβαθμιστεί αισθητικά η πόλη της Αθήνας με έργα που «χρωματίζουν» την καθημερινότητα.