Με μοσχάρι

l500 γρ. φασολάκια l 300 γρ. φιλέτο

2 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας l 1 κ.τ.σ. κορν φλάουρ l 1 κ.τ.σ. λευκό ξηρό κρασί l 1 κ.τ.γ. ζάχαρη l 2 κ.τ.γ. πιπέρι l 3 κ.τ.σ. σησαμέλαιο l ¼ φλ. νερό l 1 κρεμμύδι σε ροδέλες

l2 φέτες φρέσκο τζίντζερ l δυόσμος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τα φασολάκια στη μέση και το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε σόγια, κορν φλάουρ, κρασί και αλατοπίπερο, ρίχνουμε τις λωρίδες του κρέατος και αφήνουμε λίγη ώρα να μαριναριστούν. Σοτάρουμε τα φασολάκια με 1 κ.τ.σ. λάδι, ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 6-9 λεπτά. Αδειάζουμε το τηγάνι σε μια πιατέλα. Σοτάρουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το κρέας στο υπόλοιπο λάδι για περίπου δύο λεπτά. Ρίχνουμε πάλι τα φασολάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο δυόσμο.

Με κοτόπουλο

l¼ φλ. ελαιόλαδο l 1 σκελίδα σκόρδο

ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι l λίγο ταμπάσκο l 1½ κ.τ.σ. ζάχαρη l 900 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου l 500 γρ. φασολάκια l αλατοπίπερο l 1 κρεμμύδι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αναμειγνύουμε 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ταμπάσκο και τη ζάχαρη. Κρατάμε το 1/4 της μαρινάτας και με την υπόλοιπη μαρινάρουμε για μισή ώρα το κοτόπουλο, αφού προηγουμένως το αλατοπιπερώσουμε. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ψήνουμε τα μπουτάκια στο γκριλ για 10 λεπτά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με την υπόλοιπη μαρινάτα. Λαδώνουμε και ψήνουμε το κρεμμύδι στο γκριλ για 5 λεπτά και τα φασολάκια για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε προσεκτικά με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Με παρμεζάνα

½ κιλό φασολάκια l 1½ κ.τ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο l 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού l 1 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού l 1-2 κ.τ.σ. παρμεζάνα l ¼ φλ. κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τα φασολάκια στη μέση, βράζουμε για 3-4 λεπτά και στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι, για ένα λεπτό και το πετάμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό, την παρμεζάνα και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Με γαρίδεςκαι σκόρδο

2 κ.τ.σ. σησαμέλαιο l 3 σκελίδες σκόρδο

250 γρ. μεγάλες γαρίδες l 250 γρ. φρέσκα φασολάκια κομμένα λοξά l ¼ φλ. ζωμό κοτόπουλο l 1 κ.τ.σ. ασιατική σάλτσα ψαριού l φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε το σκόρδο και τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ. Ρίχνουμε τα φασολάκια το ζωμό, τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, και ψήνουμε για έξι λεπτά.