To βραζιλιανικό ποδόσφαιρο υπήρξε και πάλι σκηνικό απίστευτης βίας, στην πιο ακραία μορφή της μάλιστα: ένας διαιτητής αποκεφαλίστηκε από αφιονισμένους οπαδούς, επειδή είχε προηγουμένως μαχαιρώσει έναν ποδοσφαιριστή που αρνείτο να αποχωρήσει από το γήπεδο μολονότι του είχε δείξει κόκκινη κάρτα.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδαCorreio24horas το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μαρανιάο σε έναν αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής Οκτάβιο ντα Σίλβα Κατανιέντε Τζόρνταν απέβαλε τον Ζοσενίρ ντς Σάντος Αμπρέου, ο οποίος αρνήθηκε να βγει από το γήπεδο και τον έβρισε. Τότε ο διαιτητής τον μαχαίρωσε.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι θεατές εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας τον διαιτητή για να τον εκδικηθούν. Σύμφωνα με μαρτυρίες τον έδωσαν και τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου, προτού τον αποκεφαλίσουν!

Ενας 27χρονος έχει ήδη συλληφθεί και οι αστυνομία καταζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο παίκτης που μαχαιρώθηκε εξέπνευσε στο νοσοκομείο καθώς ήταν βαρύτατα τραυματισμένος.

H Βραζιλία ζει το τελευταίο διάστημα ταραχές και μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν και στα ποδοσφαιρικά στάδια καθώς η χώρα φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει το 2014 το Μουντιάλ ενώ το 2016 το Ρίο ντε Τζανέιρο διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.