Το αγαπημένο τραγούδι του κοσμοπολίτη Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα, σε ό,τι αφορά όμως τις επαγγελματικές δραστηριότητές του ο ρέκορντμαν της Euroleague με οκτώ τίτλους συνηθίζει να το παραφράζει: my way or the highway!

Ετσι υποχρεώθηκε να κάνει και η Φενέρμπαχτσε προκειμένου να βρει επιτέλους την πολυπόθητη… λεωφόρο των επιτυχιών. Εστρωσε χαλί με εκατομμύρια ευρώ από την Πόλη ώς το Βελιγράδι για να πείσει τον 53χρονο προπονητή να εγκαταλείψει τη διασκέδαση και τα ταξίδια ανά τον κόσμο που εδώ και έναν χρόνο απολαμβάνει και να επιστρέψει στη δράση.

Ο επί 13 συναπτά έτη προπονητής του Παναθηναϊκού υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών (2+1) με αποδοχές που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ και ικανοποιούν τις απαιτήσεις που είχε ο «Ζοτς» από την πρώτη επαφή με τους Τούρκους, το 2012, λίγες ημέρες μετά το τέλος της σχέσης του με τον ΠΑΟ, η οποία οδηγήθηκε σε ναυάγιο γιατί ουσιαστικά δεν έγινε διαπραγμάτευση. Ο εκπρόσωπός του Αλεξάντρ Ράσκοβιτς ενημέρωσε τους ανθρώπους της Φενέρ ότι ο κορυφαίος προπονητής απαιτεί ετησίως 3 εκατ. ευρώ! Ποσό που φάνηκε εξωπραγματικό στους Τούρκους. «Και κάθε ημέρα που περνά θα αυξάνεται κατά 100.000», λέγεται πως είπε ο σέρβος μάνατζερ προκαλώντας εκνευρισμό στους συνομιλητές του, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του ύστερα από πέντε ημέρες. Σκοπός τους να διαπιστώσουν αν οι απαιτήσεις του Σέρβου επιδέχονταν μείωση. «Τώρα πια είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Πέρασαν πέντε ημέρες κύριοι» αποκρίθηκε ο Ράσκοβιτς και οι Τούρκοι κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κλείσουν τον Ομπράντοβιτς. Αντιλήφθηκαν ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποδεχθούν πλήρως τους όρους που είχε θέσει ο Σέρβος όταν τον συνάντησαν στις 6 Νοεμβρίου 2012 στο Ζάγκρεμπ!

Ηταν καλεσμένοι στο πάρτι του Νέβεν Σπάχια για τα 50ά γενέθλιά του και με πρωτοβουλία του Μιρσάντ Τουρκτσάν ο Ομπράντοβιτς πήγε στο τραπέζι των ανθρώπων της Φενέρ. Οι Τούρκοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον εκπρόσωπο του Σέρβου, αλλά εκείνος ξεκαθάρισε ότι ο Ράσκοβιτς μετέφερε τις απαιτήσεις του. Ο Ομπράντοβιτς μίλησε, όπως συνηθίζει, ευθέως στον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε.

«Ποιο είναι το μπάτζετ της ομάδας;» ρώτησε αρχικά, για να λάβει την απάντηση: «Περίπου 16-17 εκατ. ευρώ». Ακολούθησε η επόμενη ερώτηση: «Και με αυτό το μπάτζετ έχετε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Τουρκίας. Στην Ευρωλίγκα τι έχετε πετύχει;». Ο Σέρβος γνώριζε τι απάντηση θα λάβει: τίποτα! Και έτσι προχώρησε. «Εχω κατακτήσει οκτώ φορές την Ευρωλίγκα και θεωρείται παράλογο να δώσετε περίπου το 1/8 του μπάτζετ για να αναλάβω την ομάδα;» ρώτησε, αλλά απάντηση δεν έλαβε.

Η απογοητευτική για τη Φενέρ σεζόν, σε συνδυασμό με την ποινή διετούς αποκλεισμού που επέβαλε η UEFA στην ποδοσφαιρική ομάδα, ανάγκασαν τους Τούρκους να δεχθούν το «my way» του Ομπράντοβιτς και να του προσφέρουν ηγεμονικό συμβόλαιο. Ο Ζοτς εκτός των άλλων θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κουμπάρο του, επιστήθιο φίλο του και στενό συνεργάτη του επί 13 χρόνια Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της φιναλίστ του τουρκικού πρωταθλήματος Μπάνβιτ!

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΦΩΤΣΗΣ

Για τρίτη φοράο Αντώνης Φώτσης επέστρεψε στον ΠΑΟ! Ο διεθνής φόργουορντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στους νταμπλούχους Ελλάδας,οι οποίοι σήμερα αναμένεταινα ανακοινώσουν την παραμονήτου Διαμαντίδηώς το 2016.