Την απόγνωση χιλιάδων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, που είναι εγκλωβισμένοι στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), μεταφέρει με ανοιχτή επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η Συνομοσπονδία τονίζει για πολλοστή φορά ότι το σύστημα πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας που εφαρμόζει η χώρα από το 2011 έχει καταστεί δαμόκλειος σπάθη και προκρούστεια κλίνη για τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Προσθέτει επίσης ότι η αξιοπιστία της πολιτείας έχει απολεσθεί προ καιρού για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί τα θέματα που απασχολούν τους φτωχότερους των φτωχών πολιτών της χώρας.
Η ανοικτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία προς την πολιτική ηγεσία καταλήγει: «Δεν πάει άλλο. Απαιτείται πολιτική λύση εδώ και τώρα. Σας προειδοποιούμε ότι δεν θα αργήσει η ημέρα που τα άτομα με αναπηρία θα κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας από κάθε σημείο της χώρας, απαιτώντας να δοθεί τέλος και να σταματήσει η λειτουργία του κοινωνικού σφαγείου της αναπηρίας με την ονομασία ΚΕΠΑ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από