Στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης μεταφέρθηκαν οι δυο καραμπινιέροι που τραυματίσθηκαν από παράφρονα, πριν από μια ώρα το πρωί της Κυριακής, κοντά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

Ο ένας από τους δυο τραυματίσθηκε πιο σοβαρά, στα πόδια, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μια γυναίκα η οποία περνούσε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο τραυματίσθηκε, επίσης, ελαφρά. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, μετέβη στα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται οι δυο καραμπινιέροι για να τους επισκεφθεί.

«Ο άνδρας που άνοιξε πυρ είναι 48 ετών, λέγεται Λουίτζι Πρεΐτι, κατάγεται από την Καλαβρία και υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα», μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική τηλεόραση RAI μεταδίδει ότι το άτομο που πυροβόλησε φορούσε κουστούμι, έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.

Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου  από το Παλάτσο Κίτζι, την έδρα του ιταλού πρωθυπουργού, το μεσημέρι της Κυριακής. Την ίδια ώρα ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στο προεδρικό μέγαρο, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση απαρτίζεται από είκοσι συνολικά υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ορκίζομαι ότι θα είναι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», ήταν η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.

«Πολλά μέλη της κυβέρνησης Λέτα μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, με τα πόδια ή με ταξί, χωρίς ανώφελες επισημότητες. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης», υπογραμμίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς, η Έμμα Μπονίνο, υπουργός Εξωτερικών, η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, υπουργός Δικαιοσύνης, ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι, υπουργός Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη λήξη της ορκωμοσίας, οι 21 υπουργοί της κυβέρνησης Λέττα μετέβησαν στα μέγαρα των υπουργείων τους για να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα. Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί στις 14:00 ώρα Ελλάδος και στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από τον ιταλό πρωθυπουργό.

Η ιταλική αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής στο κέντρο της Ρώμης.

Αύριο το μεσημέρι η κυβέρνηση Λέτα πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από