Πρόσβαση σε μια γιορτή για όλους δίνει η Παγκόσμια Ημέρα Χορού σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες και αίθουσες χορού. Ο ρυθμός εξαπλώνεται. Είτε είναι οι πιρουέτες του μπαλέτου, οι εναγκαλισμοί του τάνγκο, οι φιγούρες της σάλσα, τα ξεσπάσματα του φλαμένκο, οι σπασμωδικές κινήσεις του σύγχρονου χορού ή τα βήματα παραδοσιακών και έθνικ χορών.
Το αθηναϊκό παράρτημα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλούν σε έναν χορευτικό περίπατο που ξεκινά στις 20.00 στην Πλατεία Κεραμεικού με χορούς από όλο τον κόσμο καθώς και ελληνικούς χορούς της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας. Ο ίδιος χώρος, τρεις ώρες νωρίτερα, θα γίνει σκηνικό ταινίας του Μπόλιγουντ, με περισσότερα από 100 άτομα να συμμετέχουν σε μια χορογραφία βγαλμένη από ινδικά μιούζικαλ.
Αντίστοιχα το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και το πρόγραμμα Athens Week οργανώνει τρεις διαδρομές με χορευτικές δράσεις σε επτά στάσεις. Η Πλατεία Συντάγματος είναι η αφετηρία και η συνέχεια θα δοθεί στην Ερμού, το Μοναστηράκι, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως το Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις και χορευτικά παιχνίδια για παιδιά σε όλη την πόλη σε συνεργασία με το Σωματείο Καθηγητών Χορού τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11 π.μ. στον Λευκό Πύργο και θα καταλήξουν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, με τις ομάδες να διαδέχονται η μία την άλλη έως το βράδυ. Εκδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες οργανώνουν με ομάδες χορού και οι Δήμοι Κέρκυρας, Χανίων, Ηρακλείου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από