Ο Αλεκ Μπόλντουιν είναι ένας καινούργιος άνθρωπος. Αυτή την περίοδο μοιάζει να έχει αφήσει πίσω του το επεισοδιακό διαζύγιό του με την Κιμ Μπάσιντζερ και να έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Βασική αιτία είναι ο πρόσφατος γάμος του με την κατά 26 χρόνια μικρότερή του Ιλάρια Τόμας. Η καθηγήτρια γιόγκα φαίνεται πως έχει απαλλάξει τον 54χρονο ηθοποιό από τα νεύρα και την επιθετική συμπεριφορά. Φανερά αδυνατισμένος κατά 15 κιλά, παρουσιάζεται στις κοσμικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα ευδιάθετος πλέον αφού η σύζυγός του είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Και στα επαγγελματικά του, βέβαια, δεν τα πάει διόλου άσχημα. Την περασμένη εβδομάδα έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ η παράσταση «Orphans», στην οποία πρωταγωνιστεί. Η ερμηνεία του μάλιστα στη σκηνή του θεάτρου Τζέραλντ Σκόενφελντ άφησε καλές εντυπώσεις στους κριτικούς, που ύστερα από καιρό ασχολήθηκαν με την υποκριτική του και με όχι τα προσωπικά του θέματα.

Παρ’ όλα αυτά δεν έχει απεμπλακεί εντελώς από τα δικαστικά βαρίδια του παρελθόντος. Τις τελευταίες εβδομάδες το όνομά του άρχισε και πάλι να συζητείται, αφού εκδικάστηκαν δύο υποθέσεις που τον αφορούσαν άμεσα. Η πρώτη είχε να κάνει με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον μιας θαυμάστριάς του που τον παρενοχλούσε. Η δεύτερη ήταν μια μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ένας παπαράτσι της «Νιου Γιορκ Ποστ» ισχυριζόμενος ότι ο ηθοποιός του επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Τέλος, εμμέσως ενεπλάκη στην απόλυση του συμπρωταγωνιστή του στο θεατρικό σανίδι Σάια Λεμπέφ. Ο νεαρός ηθοποιός σχολίασε στο twitter την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Μπόλντουιν και την ελλιπή προετοιμασία του στις πρόβες και το πλήρωσε με τον ρόλο του.