Με δύο νέα υπερσύγχρονα σκάφη που δώρησε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα εξοπλίστηκε η ειδική μονάδα υποβρύχιων καταστροφών του Σώματος.

Στη χθεσινή εκδήλωση παραλαβής των σκαφών έδωσε το παρόν και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους έλληνες εφοπλιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να στηρίξουν την ελληνική οικονομία στις δύσκολες αυτές εποχές.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τη δράση του Λιμενικού Σώματος υπενθυμίζοντας ότι, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, προχώρησε στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία χαρακτήρισε βιομηχανία και πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θοδωρής Βενιάμης, στην ομιλία του και απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό ανέφερε ότι «η ναυτιλία ως ο κυριότερος παραγωγικός τομέας του τόπου μας και ανεξαρτήτως των προκλήσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο στίβο του διεθνούς ανταγωνισμού δηλώνει παρούσα.

»Έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις τιτάνιες προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεράσει η πατρίδα μας την κρισιμότερη ίσως περίοδο στην νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία και να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από τη σφοδρή οικονομική λαίλαπα».