Εντοπίστηκε από αστυνομικούς κοντά στην περιοχή των Οινοφύτων το λευκό αυτοκίνητο μάρκας Citroën, στο οποίο επέβαιναν οι άγνωστοι που την περασμένη Πέμπτη άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών της Αστυνομίας στη Μάνδρα Αττικής.

Το όχημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε αυτό επέβαιναν οι τρεις δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην αιματηρή ληστεία στα Ίσθμια της Κορινθίας με τραγική κατάληξη το θάνατο μιας 26χρονης κοπέλας από την Κόρινθο.

Την Πέμπτη, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει στην οδό Ομήρου στη Μάνδρα ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Citroën Xsara με κλεμμένη πινακίδα, στο οποίο επέβαιναν δύο-τρία άτομα.

Το πλησίασαν, αλλά όταν οι άγνωστοι αντελήφθησαν τους αστυνομικούς, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, πιθανότητα με καλάσνικοφ. Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία και ανταλλαγή πυρών. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για τον εντοπισμό τους με συνεχείς έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Το περιστατικό είχε κριθεί από την πρώτη στιγμή ως χρήζον ιδιαίτερης προσοχής τόσο εξαιτίας του τρόπου δράσης των αγνώστων όσο και λόγω της περιοχής, όπου διαδραματίστηκε.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την περιοχή είχε εντοπιστεί το λευκό βαν, το οποίο είχαν κλέψει από τα Ίσθμια οι τέσσερις δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι είχαν ανταλλάξει πυροβολισμούς με αστυνομικούς προκαλώντας τον θάνατο της νεαρής Κατερίνας Ζώγαλη.

Έτσι, η Αστυνομία ξεκίνησε αγώνα δρόμου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της περασμένης Πέμπτης, ώστε να διαπιστωθεί αν οι άγνωστοι που άνοιξαν πυρ κατά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ συνδέονται με την υπόθεση των Ισθμίων και τους τέσσερις δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.