Ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει στην απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως 250 τ.μ όλες τις Κυριακές του χρόνου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο με ανακοίνωση του Εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη, την χαρακτήρισε «ακατανόητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική».

Όπως αναφέρει «το υπουργείο χωρίς καμία συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους αιφνιδίασε πριν δυο μήνες θέτοντας ένα θέμα που δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία των κόμματων.

»Σήμερα, αιφνιδιάζει ξανά παρά την γνωστή και κατηγορηματική διαφωνία όχι μόνο των δυο κυβερνητικών εταίρων αλλά και του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

»Την ώρα που η ύφεση και ο τζίρος της αγοράς βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο βαφτίζεται μεταρρύθμιση μια νεοφιλελεύθερη εμμονή η οποία μπορεί να αποτελέσει το χαριστικό χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Προσθέτει μάλιστα ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των εργαζομένων διακινδυνεύοντας να υπάρξουν φαινόμενα καταχρηστικής εργασίας» και υπογραμμίζει ότι το ωράριο πρέπει να ρυθμίζεται σε περιφερειακό επίπεδο βάσει των αναγκών της κάθε περιοχής.

Αντίθετη σε λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι και η Δημοκρατική Αριστερά η οποία σύμφωνα με στελέχη της δεν πρόκειται να υπερψησει την ρύθμιση εάν τελικά κατατεθεί στη Βουλή