Ευχαριστημένες δηλώνουν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις από τα ποσοστά που πήραν στις φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης. Οπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, η κάθε παράταξη εξέδωσε τα δικά της αποτελέσματα. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι η ΔΑΠ (ΝΔ) είναι πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 27η χρονιά. Από εκεί και κάτω υπάρχουν διαφωνίες για την κατάταξη και τα ποσοστά.

Κάνοντας όμως κανείς τη σύγκριση των αποτελεσμάτων που έδωσε η κάθε παράταξη με αυτά των εκλογών του 2012, παρατηρεί ότι η ΠΑΣΠ έχει υποστεί μείωση στα ποσοστά της. Η ΑΡΕΝ έμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι – παρά τις εκτιμήσεις που ήθελαν την παράταξη να σημειώνει μεγάλη άνοδο και σύγκρουση με τη ΔΑΠ – ενώ αύξηση στα ποσοστά τους έχουν ΠΚΣ και ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά).

Ωστόσο, κάθε παράταξη ερμηνεύει διαφορετικά το αποτέλεσμα. Η ΔΑΠ υποστηρίζει ότι αύξησε κι άλλο τη δύναμή της. Η νεολαία ΠΑΣΟΚ από την πλευρά της αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η ΠΑΣΠ «διατηρεί τις δυνάμεις της και σε πολλές περιοχές βελτιώνει τις εκλογικές της επιδόσεις».

Το κεντρικό συμβούλιο της ΚΝΕ αναφέρει πως η ΠΚΣ κατέγραψε στις φετινές φοιτητικές εκλογές «διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας το 16% στα ΑΕΙ και το 18% στα ΤΕΙ, αποτέλεσμα θετικό για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Σε ό,τι αφορά τη νεολαία του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ενίσχυση των δυνάμεων της αριστερής ενότητας έρχεται ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που αυτές έχουν επιτελέσει στην οργάνωση των αντιστάσεων ενάντια στο σχέδιο Αθηνά αλλά και στην αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος. Ειδικότερα, η τάση αυτή αποτυπώθηκε έντονα σε ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, τα οποία απειλούνται με συγχωνεύσεις ή οριστικό κλείσιμο».