Ο Αριελ Ιμπαγάσα ζωγράφισε με τις περίτεχνες ενέργειες του (σημείωσε το δεύτερο γκολ) και ο Ολυμπιακός έχοντας εκτελεστές τους Φουστέρ, Μήτρογλου (από δύο γκολ), Φετφατζίδη σημείωσε μέσα σε 7 λεπτά τέσσερα γκολ (στο β΄ ημίχρονο) ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Πανθρακικό στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου στο Γ. Καραϊσκάκης.

Το τελικό 6-2 δίνει ουσιαστικά το εισιτήριο στον τελικό στην ομάδα του Μίτσελ και δεν αφήνει ελπίδες για ανατροπή στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στη ρεβάνς στις 28 του μήνα στην Κομοτηνή.

Η ομάδα του Μίτσελ που αγωνίστηκε με εφτά αλλαγές στην ενδεκάδα( Κάρολ, Σιόβας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Βλαχοδήμος, Μήτρογλου)σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό ανέβασε την απόδοση της στο β΄ ημίχρονο και …έπνιξε τον Πανθρακικό στο Φάληρο.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ! Με τους Μήτρογλου (27΄), Χολέβα (56΄), Μανιάτη (92΄).

Ο Πανθρακικός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μόνο για ένα ημιχρονο. Στο β΄ 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν χορταστικό θέαμα και έχασαν οι φίλαθλοι που δεν πήγαν στο φαληρικό γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ 2-0, όμως ο Πανθρακικός απάντησε άμεσα φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ο Ιμπαγάσα(ψηφίστηκε MVP του ματς) έδωσε ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμ πιακού, σημείωσε το δεύτερο γκολ ωστόσο υπήρξαν αδυναμίες στην Ερυθρόλευκη άμυνα. Η ομάδα της Κομοτηνής έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Τζάνη(3΄, 6΄), ενώ είχε και ένα αξιόλογο σουτ με τον Μίνγκα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Κάρολ(31΄).

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 4΄, όταν ο Φουστέρ έπιασε σουτ για να χτυπήσει η μπάλα στον Μελίσση(άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα):1-0. Ο Ιμπαγάσα πανηγύρισε την επιτυχία του δεύτερου γκολ στο 11΄, όταν απέφυγε τον Σερφά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουτσόπουλο(2-0).

Οι φιλοξενούμενοι άφησαν την άμυνα τους και βγήκαν μπροστά με στόχο να κάνουν ζημιά στην πειραϊκή ομάδα. Στο 19΄ ήταν η τρίτη και φαρμακερή για τον σέντερ φορ του Πανθρακικού Χρήστο Τζανή. Αφού «χόρεψε» τον Σιόβα με συρτό σουτ μείωσε το σκορ(2-1). Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πέτυχε την ισοφάριση από εκπληκτικό συνδυασμό και άψογη εκτέλεση(32΄).Ο Μίνγκας έστρωσε με τακουνάκι στον Τζανή, ο οποίος σήκωσε τη μπάλα στον Λουσέρο. Ο τελευταίος με απ΄ ευθείας ψηλοκρεμαστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κάρολ(2-2).

Στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός! Μέσα σε 7 λεπτά σημείωσε τέσσερα γκολ και έδειξε ποιος ήταν αφεντικό στη συνάντηση. Σε συστημένη σέντρα του Ιμπαγάσα ο Μήτρογλου με κεφαλιά έκανε το 3-2(48΄). Το δείκτη του σκορ ανέβασε ο Φεφτατζίδης(51΄). Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός απέφυγε όποιον παίκτη του Πανθρακικού βρήκε μπροστά του και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα(4-2). Το 5-2 έγραψε ο Μήτρογλου με κεφαλιά, ύστερα από σουτ του Μασάντο και ασθενής απόκρουση του Κουτσόπουλου(53΄). Δύο λεπτά αργότερα(55΄) ο Φουστέρ άδειασε τον Μελίσση και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Το ματς διαιτήσευσε ο Καλογερόπουλος(Αθήνας). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε ο Χολέβας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μοντέστο, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Φέισα, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Βλαχοδήμος(42΄ Φετφατζίδης) Φουστέρ(76΄ Μανιάτης), Μήτρογλου(69΄ Ιωαννίδης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Στάθης, Μελίσσης, Σερφά, Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Καστσελάν, Μουνάφο(61΄ Μπαϊκαρά), Μίνγκας(84΄ Μίνγκας), Λουσέρο, Τζάνης(61΄ Παπαδόπουλος).

Η ΦΙΕΣΤΑ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της φιέστας για τον εορτασμό της κατάκτησης του εφετινού τίτλου που είναι ο 40ος στην ιστορία των Ερυθρολεύκων. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει λόγο για μια λιτή, αλλά ιστορική εκδήλωση, η οποία θα γίνει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ στο ματς με τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι ο εορτασμός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την συμπλήρωση των 40 τίτλων Πρωταθλητή, ενός συγκλονιστικού ποδοσφαιρικού κατορθώματος, θα γίνει αμέσως μετά το παιχνίδι της ομάδας μας με τον Πανιώνιο, την Κυριακή 21/4/2013.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα έχουν τη χαρά να γιορτάσουν τον τίτλο σε μια λιτή εκδήλωση, που ταυτόχρονα θα είναι απολύτως ιστορική, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο γήπεδο και οι 40 τίτλοι (τρόπαια) του Ολυμπιακού.Επίσης θα υπάρξει μια ιστορική αναδρομή στα 40 πρωταθλήματα ενώ στο χορτάρι του Καραϊσκάκη θα βρεθούν Θρύλοι του μακρινού αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος. Εκτός από την ιστορικότητα της στιγμής που θα τονιστεί με την ιστορική αναδρομή, θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις για τους φιλάθλους της ομάδας που θα βρεθούν στο γήπεδο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλεί τους φιλάθλους μας να ζήσουν από κοντά την μοναδική στιγμή της στέψης της ομάδας μας. Για πρώτη και μοναδική φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία οι 40 ιστορικές κούπες πρωταθλήματος θα υψωθούν στον ουρανό του Πειραιά! Να είστε εκεί!

Την Κυριακή, από τις 11.00 μέχρι τις 17.00 θα υπάρχουν περίπτερα στον Πεζόδρομο της Μαρίνας Ζέας (έναντι Ναυτικού Μουσείου) και στην Πλατεία Λαού στα Ταμπούρια (Λεωφόρος Δημοκρατίας και Παπανικολή, Κερατσίνι). Εκεί οι μικροί φίλοι του Θρύλου θα μπορούν να πάρουν αυτόγραφα και αναμνηστικά δώρα.

Oι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο (μέχρι 15 ετών) θα μπορέσουν να το κάνουν αφού θα υπάρχει πρόβλεψη για προσκλήσεις στις εισόδους των θυρών».

*Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες θα μπορούν να επικοινωνούν την Παρασκευή(11.00-16.00) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4800909 για να δηλώνουν την κράτηση θέση τους για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο.