Επίθεση στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις σχετικά με τα αυθαίρετα εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ότι «με πρόσχημα την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, ενθαρρύνεται η κατασκευή αυθαιρέτων, αφού το μήνυμα στους παρανομούντες είναι ότι κάποια στιγμή όλα θα τακτοποιηθούν».

Παράλληλα, την εγκαλεί λέγοντας ότι με τις εξαγγελίες αυτές ικανοποιεί την εκλογική της πελατεία, πριν προσφύγει σε εκλογές.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «στην χώρα μας έχει γίνει παράδοση κάθε κυβέρνηση για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία να νομιμοποιεί τα αυθαίρετα κτίσματα -πριν προσφύγει σε εκλογές- και παράλληλα να διακηρύττει ότι αυτή η πολιτική της είναι η οριστική λύση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης. Ήταν η κλασική μέθοδος σχηματισμού εκλογικής πελατείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται και από την τρικομματική σημερινή κυβέρνηση με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ».

Σημειώνει, επίσης,  ότι «μετά από συνεχείς παρατάσεις στον νόμο 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και περίπου μια δεκάδα ερμηνευτικών εγκυκλίων, που ουσιαστικά καταστρατηγούσαν ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον νόμο προς την κατεύθυνση της τακτοποίησης όλων σχεδόν των αυθαιρέτων χωρίς περιορισμούς, η σημερινή κυβέρνηση εξαγγέλλει νέο νόμο με τον ίδιο βαρύγδουπο τίτλο «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο» με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη μείωση των χρηματικών προστίμων.

» Για μια ακόμα φορά με πρόσχημα την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης ενθαρρύνεται η κατασκευή αυθαιρέτων, αφού το μήνυμα προς τους παρανομούντες είναι ότι κάποια στιγμή όλα θα τακτοποιηθούν. Η αδόμητη γη και ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι δημόσια αγαθά και η καταστρατήγηση τους έγκλημα κατά του κοινωνικού συνόλου, που η τρικομματική κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου προσπαθεί με μικρό χρηματικό πρόστιμο να αμνηστεύσει.

«Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός είναι βασικά αναπτυξιακά εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν μπορεί να δίνονται βορά στους παρανομούντες, ούτε να ξεπουλιόνται για να γεμίσουν του δεσμευμένους λογαριασμούς προς χάριν των δανειστών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από