Μπάρες στο Μετρό για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής θα τοποθετηθούν εντός του έτους, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Ανάπτυξης. Η τοποθέτηση των μπαρών εντάσσεται στο έργο για το λεγόμενο ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι δεσμευτικές προσφορές για το οποίο αναμένεται να κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξουν νεότερα και για το διαγωνισμό για τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ για τα δύο έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), της Τηλεματικής και του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

- Για το έργο της Τηλεματικής, εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές και των δύο υποψηφίων, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.

Οι υποψήφιοι είναι οι Τέρνα Ενεργειακή - Unisystems και Intrasoft International - Intrakat.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, εντός των επόμενων 2 εβδομάδων θα προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου.

- Για το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, εγκρίθηκε η έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού και εντός του Ιουλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Με το συγκεκριμένο έργο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων μπάρες στο Μετρό για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι συνεχίζουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής:

1) Intracom IT Services - Intrasoft International - Intracom Telecom - Intrakat

2) Indra Sistemas

3) Τέρνα Ενεργειακή - LG - CNS CO

4) ΑΤΕΣΕ

5) Άκτωρ Παραχωρήσεις - Unisystems

6) Ericsson Hellas

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι «δύο πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών συγκοινωνιών, μπαίνουν στην τελική τους φάση». 

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ