Ένα «ταξίδι» στο απέραντο γαλάζιο και στην ομορφιά της Λήμνου πραγματοποιεί το κοινό της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα με τίτλο «Προορισμός LXS» - όπου LXS είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερολιμένα της Λήμνου.

«Είναι μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε εναλλακτικά –και δραστικά- την κρίση που πλήττει το νησί, όπως και την υπόλοιπη χώρα, αλλά και να ξεφύγουμε από τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προβλημάτων τοπικών κοινωνιών» σημειώνει ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» που διοργανώνει την έκθεση με θέμα «Η Λήμνος στα μάτια μου».

Εβδομήντα φωτογράφοι - με καταγωγή από τη Λήμνο ή φίλοι του νησιού – με 700 και πλέον εικόνες παρουσιάζουν την παράδοση, τον πολιτισμό, το τοπίο του νησιού, κόντρα στα στερεότυπα.

«Η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό την προβολή της Λήμνου ως ποιοτικός προορισμός για διακοπές, και την καλλιτεχνική ανάδειξη του ταλέντου νέων φωτογράφων που αγαπούν το νησί. Η προσπάθεια μας είναι ένα μήνυμα σε κρίσιμες εποχές για την αξία του εθελοντισμού και της κινητοποίησης των νέων για την επίλυση προβλημάτων του τόπου καταγωγής τους μέσω θετικών δράσεων και πρωτοβουλιών» δήλωσε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου, Στέλιος Αγάπιος.

Ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» είναι ένα νεοσύστατο σωματείο (2013) που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν ή δραστηριοποιούνται μακριά από το νησί. «Ως Σύλλογος νέων ανθρώπων, εθελοντών, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Θέλουμε να ενημερωθούμε για την πραγματικότητα και με τη σειρά μας να ενημερώσουμε ή/και να παρέμβουμε με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες» σημειώνουν οι υπεύθυνοι.

* Με τη συμβολή εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα από τις 19 έως τις 27 Απριλίου. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 11.00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 2.00 το μεσημέρι ως τις 11.00 το βράδυ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από