Για πρώτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί σε απολογία 13 πρώην στελέχη της μητρικής Siemens για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων», προκειμένου να λογοδοτήσουν για δύο κακουργήματα: δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι τρεις εφέτες – ειδικοί ανακριτές (Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας), οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση για την υπογραφή της ύποπτης σύμβασης σχετικά με την ψηφιακοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ, έστειλαν χθες κλήσεις προς απολογία με προορισμό το Μόναχο.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, τα δύο πρώην μέλη του κεντρικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, που φέρονται ως υπεύθυνοι για τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Οι έλληνες δικαστές έχουν δώσει διορία στους κατηγορουμένους έως το τέλος Ιουλίου προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιόν τους και να απολογηθούν δίνοντας τις δικές τους εξηγήσεις για όσα τους αποδίδονται. Σε περίπτωση πάντως που οι κατηγορούμενοι δεν αποδειχθούν συνεπείς στο ραντεβού τους, τότε οι δικαστικοί λειτουργοί, όπως έχουν υποχρέωση από τον νόμο, θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος τους.