Για τον Μαρκ Γουόλμπεργκ δεν ήταν δύσκολο να μπει στο πετσί του ρόλου του μπόντι μπίλντερ που μπλέκει σε εγκληματικές πράξεις και σε μία απαγωγή στην ταινία «Pain and Gain». Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να γυρίσει πίσω στο παρελθόν του, όταν ο νεαρός τότε Γουόλμπεργκ αναζητούσε την ευκαιρία να γευτεί τον κίνδυνο στους δρόμους της Βοστόνης.

Ο Γουόλμπεργκ έπεισε τον σκηνοθέτη Μάικλ Μπέι (γνωστό από τους «Transformers») και τους συμπρωταγωνιστές του να υιοθετήσει μια ιδιαίτερη προφορά για τον ρόλο ώστε να πείθει ως εγκληματίας.

«Εκείνοι δεν γνωρίζουν την νοοτροπία του εγκληματία όπως εγώ. Ξέρω πως είναι να κάνεις άσχημα πράγματα και να τα… κάνεις θάλασσα. Εχω φτάσει στο σημείο να ληστέψω κόσμο κατά το παρελθόν» λέει στο μουσικό κανάλι MTV ο 41χρονος τραγουδιστής και ηθοποιός.

Ο Γουόλμπεργκ ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες και κατηγορήθηκε ουκ ολίγες φορές για επιθέσεις. Το 2011 αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση μαριχουάνας για το καλό των παιδιών του. «Σε μια έξοδο με τη σύζυγο και την κόρη μου, ενώ ήμασταν ακόμη στο αυτοκίνητο, περάσαμε από μια περιοχή όπου μύριζε μαριχουάνα. Η κόρη μου τότε είπε: «Κάποιες φορές κι ο μπαμπάς μυρίζει έτσι». Τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το κόψω» λέει.

Η ταινία δράσης – κωμωδία «Pain and Gain» βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 26 Απριλίου.