Με ανυπομονησία περιμένει το ντέρμπι γοήτρου με τον Παναθηναϊκό ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, ο οποίος επιθυμεί το τρίποντο για να ικανοποιήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα τα κατακλύσει το «Γ. Καραïσκάκης», λέγοντας μάλιστα ότι η νίκη ισοδυναμεί με καινούργιο τίτλο!

Ο Μίτσελ τόνισε χαρακτηριστικά στη NOVA: «Οι ποδοσφαιριστές μας είναι αρκετά συγκεντρωμένοι και έχουν καταλάβει ότι αυτός είναι ένας καινούργιος τίτλος, να νικήσουμε δηλαδή τον Παναθηναϊκό.

»Έχουμε παρατηρήσει μία αλλαγή στη συμπεριφορά τους τις τελευταίες ημέρες με την έννοια πως το μυαλό τους βρίσκεται 100% στις προπονήσεις.

»Τις προηγούμενες εβδομάδες λέγαμε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς είμαστε ήδη πρωταθλητές. Δεν πρέπει να κοιτάμε τον Παναθηναϊκό με βάση τη θέση του στη βαθμολογία. Οφείλουμε να τον δούμε σαν ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο, γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα και έχθρα ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Ο ισπανός τεχνικός εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διεξαγωγή του ντέρμπι:«Αισθάνομαι πολύ καλά. Έχω ανυπομονησία για εκείνη την ημέρα. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτήν. Έχω καταλάβει πως υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα αυτή την εβδομάδα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση αν θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από τη διαφορά των 37 βαθμών που τον χωρίζει από τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής των πρωταθλητών υποστήριξε:

« Όχι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας επηρεάζει η βαθμολογική διαφορά. Γιατί αυτό θα σήμαινε πως αυτόματα θα κερδίζαμε το παιχνίδι και μάλιστα, με διαφορά τριών ή τεσσάρων γκολ. Δεν ισχύει, όμως, αυτό. Στα ντέρμπι δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.

»Όλα μπορούν να συμβούν. Για τους αντιπάλους μας είναι μία ευκαιρία για να σώσουν τη χρονιά, κατά κάποιο τρόπο. Για εμάς είναι υποχρέωση να νικήσουμε. Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι με τον μέγιστο σεβασμό και χωρίς να υποτιμούμε τον αντίπαλό μας. Κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο λάθος.

»Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι το ψυχολογικό, με την έννοια πως εκείνοι γνωρίζουν πως η χρονιά δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα. Επομένως δεν έχουν κάτι να χάσουν, παρά μόνο ν’ αποδείξουν πως είναι μία μεγάλη ομάδα. Το μειονέκτημά τους είναι πως η αυτοεκτίμηση τους βρίσκεται αυτή τη στιγμή χαμηλά, γιατί τελευταία έχουν χάσει αρκετά ματς. Έχουν κάνει κακή χρονιά. Είχαν λίγες επιλογές φέτος. Θα έρθουν στην έδρα μας για να αποδείξουν πως είναι μία μεγάλη ομάδα».

Ακόμα ο Μίτσελ μίλησε για:

Τον Ιμπαγάσα:«Είναι απαραίτητος, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλες τις ομάδες. Μακάρι όλοι οι σύλλογοι να είχαν έναν τέτοιο παίκτη. Και μακάρι και εμείς να είχαμε έναν Ιμπαγάσα δέκα χρόνια νεότερο. Είναι πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής. Και για αυτό εμείς πρέπει να τον προσέχουμε».

Τον συνδυασμό εμπειρίας και νιάτων στην ενδεκάδα:« Μου αρέσουν πολύ τα κοκτέιλ. Θα προσπαθήσω να κάνω μία πολύ καλή μίξη των δύο στοιχείων, δηλαδή της εμπειρίας των μεγαλύτερων παικτών σε ηλικία με την όρεξη που έχουν οι νεότεροι. Θέλουμε να φτιάξουμε το τέλειο μείγμα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Κανένας παίκτης δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άλλους».

Το ισπανικό και το ελληνικό clasico:« Δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Μοιάζει λίγο η ατμόσφαιρα γύρω απ’ το παιχνίδι. Όμως, εδώ τα πράγματα είναι πιο θερμά. Λίγο πιο επιθετικά, με την έννοια πως εδώ δεν υπάρχει αύριο αν δεν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Τις καθημερινές αντιδράσεις του κόσμου:«Περπατώντας στο δρόμο, ο κόσμος μου κάνει χειρονομίες πόσα γκολ θέλουν να βάλουμε στον Παναθηναϊκό. Όμως, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Και μετά θα δούμε με πόσα γκολ διαφορά θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας εχθρός και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με σεβασμό».

Το ποιο ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα του έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του: «Στο παρελθόν σε κάποια ντέρμπι υπήρχε μεγάλη εχθρότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και αυτό προήλθε απ’ την έχθρα των δύο προέδρων και τις δηλώσεις που έκαναν. Όμως, μετά μπήκε στη μέση η πολιτική, αυτό άλλαξε. Από ‘κει και πέρα, σε ένα αθλητικό γεγονός όλα κρίνονται εντός γηπέδου όπου οι δύο ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν».