«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πιο διχαστική και καταστροφική πρωθυπουργός της σύγχρονης εποχής» δήλωσε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, αναφερόμενος στον θάνατο της πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Μεγάλη ανεργία, λουκέτα σε εργοστάσια, κατεστραμμένες κοινότητες: αυτή είναι η κληρονομιά της. Ηταν μαχητής και ο εχθρός της ήταν η βρετανική εργατική τάξη. Οι νίκες της ήταν υποβοηθούμενες από τους διεφθαρμένους ηγέτες του Εργατικού Κόμματος και από πολλά εργατικά συνδικάτα. Εξαιτίας των πολιτικών που αυτή άρχισε βρισκόμαστε σε τέτοιο χάλι σήμερα» ανέφερε ο σκηνοθέτης ταινιών όπως «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι», «Γη και ελευθερία» και «Γλυκά δεκάξι».

«Θυμηθείτε ότι αποκάλεσε τον Μαντέλα τρομοκράτη και ήπιε τσάι με τον βασανιστή και δολοφόνο Πινοσέτ» τόνισε ο γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις καλλιτέχνης.

«Πώς να την τιμήσουμε όπως της πρέπει; Ας ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της. Να την βγάλουμε σε δημοπρασία και να την αναθέσουμε στο φθηνότερο μειοδότη. Είναι αυτό που θα ήθελε και εκείνη» κατέληξε ο Λόουτς.